середа, 03 грудня 2014 16:05

7-річному Дієго Шукасову кожні 20 днів роблять переливання крові

Мама Дієго Шукасова з Донецька шукає гроші, щоб зберегти життя хлопчикові. У Дієго рідкісна хвороба - гомозиготна таласемія. У нього відмирають клітини кісткового мозку. Рятують Дієго переливання крові, які роблять лікарі кожні 20 днів. Про це пише "Українська біржа благодійності".

 

Дієго страждає рідкісним для України важким генетичним захворюванням – таласемією. Це генетична патологія кровотворної системи, коли організм не здатен самостійно виробляти необхідні складові гемоглобіну. Відтак, власної крові в організмі не виробляється достатньо. Поступово гинуть клітини кісткового мозку, від недостатнього живлення органів киснем страждає серце, печінка і селезінка, змінюються і стають ламкими кістки. Постійні переливання крові – єдиний спосіб на короткий термін поліпшити його самопочуття.
Таких дітей, як Дієго, в Україні – одиниці. Але в Азербайджані, де народилася його мати, таласемія є досить поширеною. Кожен місяць мама привозить сина до лікарні в надії отримати свіжу кров замість тієї, що загинула. Переливання вдихає в хлопчика сили на найближчі 20 днів, після чого необхідно повторити процедуру. І так з року в рік, протягом усього життя. Але й саме життя цих дітей буває зазвичай недовгим. У 2012 році Дієго видалили селезінку.


Коли у Донецьку почали рватися снаряди, мама з дитиною вимушені були покинути місто. Вони поїхали до родичів в Азербайджан.
У дитини є можливість зупинити хворобу – це пересадка кісткового мозку. На сьогодні це єдиний відомий радикальний метод лікування цієї патології. Операцію беруться провести у клініці Верони, Італія. Виставлено рахунок на 115 000 євро. Сума величезна і непосильна для сім'ї, де мама сама виховує дитину, так як батько, не бажаючи розділяти тягар пожиттєвого лікування дитини, покинув сім'ю. На УББ ми збираємо частину цієї суми у розмірі 500 000 грн.

Реквізити для допомоги:
МБФ "Українська Біржа Благодійності"
ЕДРПОУ 38005762
Р/р 2600630669802
МФО 305749 м. Київ
Центральне відділення
ПАТ "Банк Кредит Дніпро"
Призначення платежу: благодійна допомога проект "Магістраль життя".

Зараз ви читаєте новину «7-річному Дієго Шукасову кожні 20 днів роблять переливання крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути