вівторок, 30 грудня 2014 15:10

3-річний Дениско Зюзюк через ваду щелепи не може говорити

3-річний Дениско Зюзюк через ваду щелепи не може говорити

Дениско Зюзюк з Києва через рідкісну ваду розвитку нижньої щелепи не може відкрити рот. У світі всього десяток лікарів, здатних вилікувати це рідкісне захворювання, і лише один лікар – дитячий. У Дениска є шанс, проте без допомоги небайдужих йому не впоратися. Повідомляє "Українська біржа благодійності".

При народженні у Дениса не виявили ніяких патологій, він був такий, як і всі – здорове дитя. Лише з роками прихована вада дала про себе знати. Спочатку лікарі не хотіли нічого робити. Казали: "ще маленький, то він так бавиться. Пройде згодом". Але не пройшло. Коли погано став відкриватися рот, призначили КТ. Тоді стало видно: не вистачає 2 см нижньої щелепи з правої сторони, нерозвинений суглоб, щелепа кріпиться тільки з одного боку. Але відповідь лікаря не вирізнялася оригінальністю: "треба чекати. Може згодом стане краще". Батьки зрозуміли лише одне – в Україні таких патологій не бачили. Почали писати запити до іноземних клінік. Патологія дуже рідкісна в світі - одна на мільйон.

Допомогти Денису може лікар у Барселонській клініці щелепо-лицьової хірургії, що в Іспанії. Саме він розробив технологію лікування патології щелепи у маленьких дітей, поки кістки податливі та ще ростуть. Це схоже на органічний протез, який вирівнює природну атрофію, потім на місці протезу наросте хрящ і сформується суглоб, якого зараз у дитини немає.

Операція призначена на січень 2015 року, і не можна втрачати час, бо чим далі, тим складніше буде втручання.
Потрібно 27 000 євро. На УББ планують зібрати 200 000 грн.

Реквізити для допомоги:

МБФ "Українська Біржа Благодійності"
ЕДРПОУ 38005762
Р/р 2600630669802
МФО 305749 м. Київ
Центральне відділення
ПАТ "Банк Кредит Дніпро"
Призначення платежу: благодійна допомога проект "Щоб дитина сміялася".

Зараз ви читаєте новину «3-річний Дениско Зюзюк через ваду щелепи не може говорити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути