пʼятниця, 12 грудня 2014 09:45

25 невиліковно хворих дітей без спецхарчування можуть загинути

25 невиліковно хворих дітей без спецхарчування можуть загинути

Для 25 дітей із фенілкетонурією, що лікуються у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, потрібно зібрати 38 643,36 гривні на безбілкову суміш. Упаковка суміші коштує три тисячі гривень. Одній дитині її вистачає на два тижні, бо суміш замінює всі продукти харчування. Пише "Українська біржа благодійності".

Фенілкетонурія - це хвороба, яка змінює здатність організму засвоювати їжу. Це спадкове захворювання, яке, за умови відсутності лікування, призводить до розумової відсталості. Діти з фенілкетонурією повинні дотримуватись суворих дієт, вживати конкретні суміші. На сьогодні ситуація із спецхарчуванням для цих дітей в Україні катастрофічна. Безбілкова суміш, яку вони приймали все життя, не пройшла тендер. Її замінено на ФКУ-2, ціна 1 банки якої – майже 3 тис. грн.

Батьки у відчаї і не знають, яке майбутнє чекає на їхніх дітей. Ключовим способом лікування цього захворювання є дієтотерапія, а саме обмеження кількості тваринних білків і заміна їх на спеціальні суміші. У їхньому випадку – ФКУ-2. Дітям із фенілкетонурією це харчування необхідне пожиттєво, інакше в їхньому організмі відбудуться непоправні зміни у психічному та фізичному стані.

Суміш необхідна 25 дітям із цим діагнозом, що проходять лікування у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. Необхідно зібрати кошти на 14 банок, що коштують разом 38 643,36 грн.

Реквізити для допомоги:
МБФ "Українська Біржа Благодійності"
ЕДРПОУ 38005762
Р/р 2600630669802
МФО 305749 м. Київ
Центральне відділення
ПАТ "Банк Кредит Дніпро"
Призначення платежу: благодійна допомога проект "Життя без їжі. Як це?"

Зараз ви читаєте новину «25 невиліковно хворих дітей без спецхарчування можуть загинути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути