понеділок, 15 грудня 2014 09:20

15-річний Ліані Магомедовій потрібна пересадка нирки

15-річний Ліані Магомедовій потрібна пересадка нирки

У Ліани Магомедової відмовляють нирки. Дівчинці треба робити пересадку, але українські лікарі не можуть встановити, що викликало хворобу. Ліані потрібна допомога закордонних лікарів, проте її мама таких грошей немає, бо виховує дочку одна. Повідомляє "ТСН".

Лікарі мають встановити чи недуга спровокована генетичним збоєм чи є інша причина. Аналізів, які це можуть показати в Україні не роблять, лише за кордоном. Грошей у матері-одиначки, переселенки з Луганщини на таке дослідження немає.

З квартири Ліана Магомедова не виходить місяцями. Виходити до людей заборонили лікарі, щоб інфекція не проникла в й без того слабкий організм. Зі світом спілкується через Інтернет. Лікарнями дівчинка поневіряється чотири роки. Інколи у відділеннях безперервно проводила по вісім місяців. Через хворі нирки з тіла не виходить рідина, в організмі накопичуються токсини. У Ліани спеціальна сувора дієта. Каже вже забула, які на смак шоколад, мандарини, і, навіть, звичайний хліб. Їй печуть спеціальний, безбілковий. Доньчин раціон мама розписує по грамах. Щоб жила як усі, дівчинці рекомендують пересадити нирку. Перш ніж визначити, хто стане донором – мама, чи його доведеться шукати поза родиною - треба провести спеціальний генетичний аналіз, в Україні такого не роблять.

"Питання пересадки при генетичному нефротичному синдромі складне, бо ми можемо пересадити нирку від батьків з тим же геном, операція не дасть одужання, дитина отримає таку ж хвору нирку", - каже лікар.

Обстеження готові зробити в Німеччині. Це коштує майже чотирнадцять тисяч євро. Назбирати такі гроші самостійно мати-одиначка, переселенка з Луганщини не може. Лише на ліки для доньки витрачає сім тисяч гривень щомісяця.

"Ми просимо в людей допомогти нам виїхати на обстеження, щоб ми зрозуміли, яку пересадку зробити, щоб зберегти Ліані життя", - каже мама.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк № карти 4149 4978 0766 0958 Ялова Юліана Павлівна.

 

Зараз ви читаєте новину «15-річний Ліані Магомедовій потрібна пересадка нирки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути