понеділок, 17 жовтня 2016 13:10

В Україні пересадили механічне серце, яке взяли в борг у Німеччині
4

Фото: Олег Жмаченко

16 жовтня у столичному Інституті серця під керівництвом його директора Бориса Тодурова пересадили механічне серце 30-річній Людмилі Філяренко з Кропивницького. У неї діагностували дилатаційну кардіоміопатію, яка почалася зі звичайної ангіни. Це захворювання серцевого м'яза, від якого у жінки за півроку серце збільшилося в 4 рази. Щоб Людмила дочекалася живого серця, потрібно було негайно імплантувати механічне.

120 тис. євро на механічне серце Людмилі Філяренко держава не фінансувала, тому німецькі виробники дали його в борг. Для оплати необхідну суму збирає благодійний фонд "Серце на долоні".

"Механічне серце вже працює в грудях Людмили Філяренко. Операцію закінчили успішно. Сьогоднішній день прожитий не дарма. Сьогодні операція в прямому сенсі врятувала життя Людмилі. Адже у неї не було іншого шансу, і вона з часом померла б. Користуючись нагодою, хочу звернутися до нашим депутатів. Необхідно, щоб вони прийняли закон про трансплантацію органів і тканин. Інакше люди, які чекають на пересадки, помруть, - наголосив Тодуров. - Через обмеження законодавства, які не дозволяють людям розпоряджатися своїми органами, тисячі людей не доживають до трансплантації живого серця. Ми змушені ставити пацієнтам механічне серце".

За його словами, таке серце працює кілька років і дозволяє дожити до пересадки серця. Це прилад-турбинка, який працює від електрики і забезпечує циркуляцію крові в організмі. Такі люди живуть з електричним дротом, який виходить назовні. Пацієнтці завжди потрібно носити 4-кілограмову сумку з життєво важливим механізмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я прошу у депутатів не грошей, а змін у законі - Тодуров

В Україні це друга операція, під час якої вшили людині механічне серце. Перша успішно пройшла в липні цього року.

Щороку така операція потрібна близько 500 українцям.

Юридична адреса: 02140, м. Київ, вул. Мішуги, 8/48

ЄДРПОУ 37432793, МФО банку: 320649

р / 26001060714855 в ВАТ КБ "Приватбанк" м. Київ

Призначення платежу: на лікування Філяренко Людмили

Зараз ви читаєте новину «В Україні пересадили механічне серце, яке взяли в борг у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути