пʼятниця, 13 травня 2016 17:07

В столичному Інституті серця лікуватимуть дітей за швейцарські гроші
3

Сьогодні в стінах київського Інституту серця відбулося підписання угоди про співпрацю між цим інститутом та швейцарським Фондом Калангоса. Завдяки їй буде створений спеціалізований гуманітарний кардіохірургічний центр для безкоштовного лікування дітей з усього світу, в тому числі й українських. Щомісяця там надаватимуть допомогу маленьким пацієнтам зі складними вадами серця.

"Ця угода свідчить, що женевський фонд довіряє нашому закладу, який єдиний в Україні відповідає стандарту ЄС. Сподіваюсь, вона стане основою нашої багаторічної співпраці", - каже директор Київського міського центру серця Борис Тодуров. - За три роки спільної роботи з професором Калангосом ми зробили кілька десятків операцій у стінах інституту при співпраці бригади професора Калангоса та нашої. Практично усі пацієнти живі".

За словами Бориса Михайловича, за минулий рік на 180 ліжках прооперували загалом майже 5 тисяч хворих, 500 з них були діти. Це лише невелика доля того, скільки людей потребують допомоги. Кожна 3 операція по шунтуванні коронарних артерій в країні робиться у стінах нашого інституту. Це предмет нашої гордості.

"У світі люди розмовляють на різних мовах. Але усі діти плачуть однаково. У наших силах зробити їх здоровими, щоб вони більше не плакали," - каже Афкседіос Калангос, один з провідних європейських кардіохірургів, яких займається виключно важким вродженими вадами серця.

67 % смертності в Україні припадають на серцево-судинні захворювання. В нашій країні є 36 кардіологічних центрів, де можна отримати оперативно допомогу. Вони мають розташовуватись так, щоб люди змогли максимум за дві години туди дістатися. З інфарктом пацієнта можна везти на відстань 90 км. Поки що це можливо не у всіх областях.

Читайте також: У МОЗ розповіли про ситуацію із закупкою ліків для онкохворих

Черги в закладі немає, тому лікуватися може будь-хто. На сьогоднішній день оперуватимуть дітей з Азербайджану та Молдови. Взагалі плануються з Африки, Азії та з інших країн, де дитяча кардіохірургія розвинута не достатньо високо.

Зараз ви читаєте новину «В столичному Інституті серця лікуватимуть дітей за швейцарські гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути