вівторок, 26 січня 2016 10:57

Продукти, які категорично не можна давати дітям

Автор: vidomosti-ua.com
 

Деякі продукти, які мами звикли давати своїм малюкам, можуть їм нашкодити. Всі продукти харчування в дитячому меню повинні бути свіжими і якісними. Маленьким дітям абсолютно не можна давати чіпси, газовану воду та картоплю фрі. Але, виявляється, список продуктів, які не варто давати дітям до 3-х років, набагато ширший.

М'ясні і рибні бульйони

При варінні в них переходить багато речовин, які дратують шлунково-кишковий тракт дитини. Тому найкраще готувати супи на овочевому бульйоні, а м'ясо подавати окремо.

Варена ковбаса

Мами знають, що не можна давати дитині сирокопчену ковбасу з шпиком, а ось докторську ковбасу і молочні сосиски багато хто чомусь вважають корисною їжею. І дарма - в них теж багато жирів, солі і харчових добавок, які не підуть на користь дитині.

Червона і чорна ікра

Через поширену думку, що цей делікатес багатий цінними жирами, у свято батьки обов'язково стараються дати такий бутербродик малюкові. Через велику кількість солі та дратівної дії на травний тракт ікра зовсім не підходить малюкам.

Морепродукти

Ці продукти важко перетравлюються і виключаються з дитячого та дієтичного харчування.

Овочеві соління

Кабачкова ікра, оливки, маслини, солоний огірок - деяких дітей так і тягне на солоненьке. Ось тільки давати дитині такі страви дієтологи забороняють через велику кількість спецій і солі, надлишок якої загрожує проблемами з нирками.

Гриби

Ні лісові гриби, ні парникові печериці не варто готувати дітям аж до 6 років. Цей продукт дуже важко засвоюється і може викликати у дитини розлад травлення.

Глазуровані сирки

У складі цих ласощів - надлишок цукру і жирів, емульгатори, стабілізатори, а самого сиру там мало.

Морозиво

Стабілізатори, ароматизатори, рослинні жири - і це ще не весь список компонентів, потенційно небезпечних для маленької дитини. Усі вони є у магазинному морозиві.

Здобні булочки

А також здобне печиво, вафлі, торти. Здоба створює велике навантаження на незміцнілу підшлункову залозу дитини. У випічку промислового виробництва є багато не тільки калорій, але і алергенів - через безліч харчових добавок.

Шоколад

До 3-х років дітям не варто давати його, оскільки какао часто викликає алергію.

Шлунково-кишковий тракт дитини до 3-х років здатний переварити далеко не всі продукти, які з'являються на столі у її батьків. Так що, якщо ви не хочете спровокувати у малюка алергію або розлад травлення, прислухатися до порад дитячих дієтологів все-таки варто.

Культура харчування має відповідати місцю, де народилася людина. Наприклад, корінні "середземноморці" можуть навіть у ранньому дитинстві їсти морепродукти без страху алергії, а наші діти переносять їх погано. Так що обережності вимагають будь-які екзотичні продукти, чужі нашому середовищу і травній системі.

Зараз ви читаєте новину «Продукти, які категорично не можна давати дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути