вівторок, 01 листопада 2016 17:42

Польські депутати вмовляють президента легалізувати марихуану в медицині

Польські депутати вмовляють президента легалізувати марихуану в медицині
Фото: yaplakal.com

Депутати Сейму Польщі з лютого просувають законопроект з умовною назвою "Kukiz'15". Він має дозволити застосовувати у лікарських цілях заборонену марихуану. Пише rp.pl.

Передовсім законопроект пропонує створити систему, коли хворий може отримувати дозвіл на застосування молока марихуани. Також право на вирощування та застосування, у випадку вдалого проходження закону, мали б отримати громадські організації, опікуни хворих, наукові установи. Таким чином, що людина змогла впродовж 120 днів застосовувати у лікуванні наркотичну сировину.

Підтримати законопроект про часткову легалізацію застосування наркотика готовий заступник міністра охорони здоров'я Польщі Ярослав Пінкас. Про це він повідомив під час засідання профільного комітету.

"Міністерство охорони здоров'я готове підтримати цю ініціативу, якщо вона буде впроваджена у відповідності до принципів законодавства та не викличе протистояння", - сказав Пінкас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нерівні родимки можуть бути ознакою раку шкіри

Про те, чи готовий президент країни Анджей Дуда підтримати легалізацію марихуани, як лікарського засобу, запитали в ефірі Polsat News. З ним розмовляв колишній речник SLD (Cоюзу лівих демократичних сил) Томаш Калита. Останній має злоякісну пухлину головного мозку. На що Дуда відповів, що "не може відповісти ні "так", ні "ні" на це запитання.

"Морфій продають десятиліттями, і ніхто не говорить про існування якогось чорного ринку. Якщо це допоможе хворій людині, то вважаю, що допоміжні препарати можуть бути впроваджені. Тільки продаж мусить бути відповідно регламентованим і безпечним, так само, як це є з морфієм", - сказав президент Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Польські депутати вмовляють президента легалізувати марихуану в медицині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути