пʼятниця, 24 червня 2016 16:02

Основні способи швидко позбутися оніміння рук

Основні способи швидко позбутися оніміння рук
Фото: svit24.net

Часто під час сну люди не можуть повністю розслабитися і відпочивати через оніміння рук. Людина відчуває легке поколювання. Руки стають важкими і ними важко рухати. На це мало хто звертає увагу поки це не повторюється часто.

"Найчастіше руки німіють коли незручно лежить шия. Причиною є подушка, яка лежить занадто високо або низько, каже столичний невролог Світлана Прокофєва. - Тоді перенапружуються шийні м'язи, і перетискаються судини тому мало крові доходить до тканин."

Якщо після заміни подушки, оніміння не проходить і повторюються щодня, треба піти на огляд до ортопеда. Задуматись про остеохондроз по болю нижче потилиці. Вони можуть час від часу переходити зі спини до рук.

"Часто німіють руки в офісних працівників. Постійна робота за комп'ютером дає великі навантаження на зап'ясток. В ньому через вузький канал проходить нерв. Від частих навантажень цей канал звужується та передавлює нерв. Тоді руки болять і німіють. Цей стан називають зап'ястковий синдром".

Коли кров рухається по судинах, тканина збагачується киснем. При лежанні в неправильній позі здавлюється кровоносні судин або нерви. Щоб відновити кровопостачання, необхідно струснути руками і кілька разів енергійно стиснути і розтиснути кулаки. Потім розім'яти пальці. Буде не зайвим протягом дня розминати руки і перекочувати в долоня м'ячики.

Читайте також: Скільки має тривати тренування, щоб був результат без шкоди

"Щоб зрозуміти у чому причина, треба здати аналіз крові на цукор і рівень статевих гормонів. Німіти руки можу також через зміщення диска або защемлення нерва, тому варто пройти мієлографію. Коли вводять йодовміснй препарат через прокол попереку", каже лікар.

Зараз ви читаєте новину «Основні способи швидко позбутися оніміння рук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути