вівторок, 16 лютого 2016 11:50

Звичайний олівець та мідні монети позбавлять від головного болю

Звичайний олівець та мідні монети позбавлять від головного болю
Фото: uzhgorod.net.ua

Головний біль сама по собі не хвороба, а симптом багатьох захворювань. Якщо ж людина здорова і зявляється головний біль без будь-яких супутніх симптомів лише епізодично, він може бути викликаний емоційним перенапруженням. У цих випадках буває досить гарного сну, харчування, режиму праці та відпочинку, усунути зовнішню причину. Замість звичайних болезаспокійливих ліків можна спробувати нові методи.

Звичайний олівець є ефективним засобом лікування головного болю.

Досить затиснути його між зубами, щоб інтенсивність неприємних відчуттів знизилася.

На думку лікаря-косметолога з Великобританії доктора Джейн Леонард, значна частина головних болів викликається стресом, тривожним станом, втомою і емоційною нестійкістю. Ці болі зазвичай народжуються через спазми м'язів обличчя, шиї, щелепи і шкіри голови.

За її словами, просте стискання олівця між зубами може розслабити м'язи щелепи і знизити прояв головних болів. Щелепа - це один з найскладніших суглобів в організмі, і будь-які проблеми, що заважають м'язам, зв'язкам, хрящових дисків і кісток щелепи нормально працювати, здатні викликати дисфункцію скронево-нижньощелепного суглоба.

Попередні дослідження також пов'язали головні болі зі збільшеним тиском на шию, яке набуває особливо тривожну пропорцію при неправильній поставі.

Сутулість призводить до формування вузликів в шиї, через що виділяються хімічні речовини, що роблять нерви більш чутливими. Експерти вважають, що всі болі в голові, викликані перенапруженням, пояснюється надмірними навантаженнями на м'язи шиї.

Відзначимо, що у голови і шиї налічується не менше 36 м'язових груп, з яких 20 мають відношення до розвитку головних болів.

Мідь

Якщо прикласти старі мідні монети до скронь, лобової або потиличної частини голови, біль піде протягом 15 хвилин.

Таке лікування не всім підходить. Якщо ви приклали мідний диск до хворого місця, і він "притянувся" - значить, мідь є вашим лікарем. В іншому випадку таке лікування є марним.

Притулитися лобом до холодної шибки

Біль виникає коли накопичився на шкірі електричний заряд. Скло нейтралізує його, і біль пройде.

Якщо постійно болить голова, покладіть великий пучок безсмертника в полотняний мішечок, і надайте йому вигляд подушечки. Підкладіть її під голову на ніч. Вранці заваріть траву з подушечки і цим відваром поливайте дитини.

Рецепт цілителя з Болгарії "картопляна шапка".

Натріть на тертці 1 кг картоплі. Змішайте її з 50 мл молока. Нехай постоїть півгодини. Потім злегка відіжміть кашку і накладіть сантиметровим шаром на тонку х / б тканину. Покладіть "шапку" на голову, а зверху надіньте справжню шапку з вовни. Тримайте її на голові 1,5 години перед сном. Такі процедури треба виконувати через день.

Лікування гарячої ложкою

Як тільки починає боліти голова, приготуйте склянку гарячого чаю. Нагрійте в ньому ложку і прикладіть її до носа (крила) з того боку, з якою ви відчуваєте біль в голові. Коли вона охолоне, ще раз нагрійте ложку в чаї і повторіть процедуру. Потім її прикладіть до мочки вуха з тієї ж сторони. Зігріти чаєм кінчики пальців, і біль повинен пройти.

Ефірні масла

Крім приємного аромату, ефірні масла мають здатність підвищувати імунний захист організму, благотворно впливати на стан органів дихання, надавати знеболюючу дію. У боротьбі з головним болем найбільш ефективними вважаються масла лаванди, м'ята і розмарину, кипарис, шавлія, троянда, материнка.

Для усунення головного болю, що є наслідком застуди слід застосовувати інгаляції з розмариновою, лавандовим, евкаліптовим або м'ятним маслом.

Якщо головний біль викликаний втомою, корисно втерти у скроні трохи лавандового масла і м'яти, змішані в рівних пропорціях. Допомагають і холодні компреси на чоло, потилицю і віскі. Марлю просочують розчином наступного складу: 100 мл води, 6 крапель ароматичних масел - три лавандового, дві ромашкового і одна лимонного.

Якщо мучать хронічні головні болі, приймайте ароматичні ванни з додаванням ефірних масел шавлії, базиліка і лаванди. Полегшення настане, якщо втирати в віскі, лобову і потиличні області голови суміш масел лаванди, м'яти і полину - по 3 краплі кожного.

Головний біль відступає при масажі особи плечей і спини із застосуванням масел лаванди, ромашки і м'яти. У шкіру втирається суміш, що складається з чайної ложки оливкової і 3-6 крапель ефірних масел.

Глиняні обгортання при головному болю

150 грам глини опустіть в емальовану миску, додайте чверть склянки теплої води і розмішайте до отримання однорідної маси. Марлеву серветку з нанесеною на неї сумішшю (шар товщиною 5 мм) покладіть на лобову частину голови від скроні до скроні. Такий компрес треба тримати 15-20 хвилин. Процедуру слід повторювати щодня перед сном протягом місяця.

Мед

Він є ефективним засобом профілактики порушень мозкового кровообігу, адже болі в області голови нерідко є провісниками інсульту. Щоденна норма для дорослої людини становить від 60 до 100 грам меду, які потрібно розділити на три прийоми.

При хронічних головних болях перед прийомом їжі з'їдайте кілька чайних ложок меду.

Корисно протягом дня приймати суміш меду з калиною (не частіше 4 разів по столовій ложці). Максимальний ефект такого лікування проявляється через 3 тижні.

При сильних болях додайте мед в настій квіток бузини. Пропорції настою: столова ложка сировини на 250 мл окропу. Пийте до їди по чверті склянки.

Зараз ви читаєте новину «Звичайний олівець та мідні монети позбавлять від головного болю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути