пʼятниця, 12 вересня 2014 22:25

"Не втрачайте внутрішнього спокою в час війни" - інструктор з йоги

"Не втрачайте внутрішнього спокою в час війни" - інструктор з йоги
Фото: Тарас Подолян

Інструктор з йоги Галина Карпа, 28 років, радить, як запобігти емоційному перенапруженню в умовах постійного стресу.

- Як в умовах війни зберегти психіку здоровою?

Треба пильнувати за тим, щоб не виходити з рівноваги. Якщо дуже перейматися стресом, це, по-перше, шкодить психічному і ментальному здоров'ю. По-друге, у такому стані ми нікому не можемо допомогти. Для того, щоб могти приймати раціональні рішення, маємо дбати, щоб знаходитися в абсолютній розумовій чистоті, ясності. Коли внутрішні емоції підступають, маємо бути на сторожі і пильнувати свій внутрішній спокій. Волонтери ніколи не впадають в істерику, тому що вони весь час в дії. Краще зробити хоч трошки - 10 гривень ініціативі кинути - ніж сидіти і плакати вдома в соцмережах. Ми заряджаємо емоціями наших близьких. Треба їх контролювати.

- Не всім це під силу.

Часом можна поплакати, якщо накипіло. Але не впадати в цей стан апатії систематично. Екологія свідомості - це поважати почуття інших і не заряджати їх негативом.


- Чи просто навчитися керувати емоціями?

Далеко не просто. Я з миті в мить працюю над ними, дбаю про те, щоб не виходити їз себе.

- Як відновлювати енергію?

Мовчання дуже сприяє тому, що людина копичить енергію. І лінь - це ніщо інакше як процес накопичення енергії. Коли людина ліниться, вона відновлює свої сили. Дуже допомагає природа. Є люди моря, є люди гір. Я однозначно людина гір. Ходити в гори найкраще в час ранньої осені. Два роки тому я була в Гімалаях і бачила Еверест. Ходила сама. Це був довгий медитативний процес, коли не мусиш ні з ким обмінюватися словами, чистий процес накопичення енергії. Тепер не можу дозволити собі кудись поїхати. поки в нас війна. не зможу розслабитися, читатиму новини, перейматимуся.

- Як призвичаїтися до змін місць?

Торік я повернулася з великої подорожі країнами Східної Азії. Вона тривала в мене два роки. Побувала в 12 країнах. раджу вирушати в такі великі подорожі незадовго після університету. Накопичте кілька тисяч доларів, щоб вистачило на квиток туди й назад, і їдьте подивитися, як люди живуть. Там можна і підпрацьовувати у сфері обслуговування, і тим досить нескладно протриматись. Я, наприклад, викладала йогу туристам або асистувала вчителям.

Треба бути сміливим. Не боятися отримати на початку діарею, поки адаптовуєшся до їжі. Їжте все, що їдять місцеві, і поводьтеся так, як вони - і життя там буде комфортне.

- Як долати страх?

Тривожні новини провокують страх. Намагаюся його в собі придушувати, щоб він не проростав.

Зараз ви читаєте новину «"Не втрачайте внутрішнього спокою в час війни" - інструктор з йоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути