середа, 12 листопада 2014 10:52

Знайдено ліки від діабету I типу - дослідники

Знайдено ліки від діабету I типу - дослідники

У ході експериментів на мишах, вчені з Університету Алабама змогли зупинити розвиток діабету I типу.

Американські фахівці провели випробування на мишах верапамілу - препарату для зниження кров'яного тиску, і виявили, що дані ліки дозволяють повністю зупинити розвиток діабету I типу.

Завдяки успішним результатам випробування на тваринах, дослідники планують провести випробування цього препарату на людях в наступному році.

Діабет I типу є менш поширеною формою захворювання і включає лише 5% пацієнтів з діагнозом цукровий діабет. А виникає він в основному у дітей і молодих дорослих. Тим не менш, ця недуга так само серйозна.

В тілах пацієнтів не може вироблятися інсулін клітини не отримують енергію, і в крові піднімається рівень цукру, як і рівні білка під назвою TXNIP. Цей білок вбиває інсулін-продукуючі клітини підшлункової залози - бета-клітини, і чим вище рівень білка, тим більше гинуть бета-клітини. Таким чином, діабет прогресує.

Препарат верапаміл, призначений для лікування артеріального тиску та порушень ритму серця, сприяє зниженню рівнів білка TXNIP в бета-клітинах. А значить, зупиняє діабет.

На наступному етапі у дослідженні візьмуть участь 52 добровольці у віці від 19 до 45 років, які будуть приймати верапаміл або плацебо, а також планується установка інсулінових помп. Якщо цей препарат виявиться ефективним, це буде проривом у лікуванні діабету.

Зараз ви читаєте новину «Знайдено ліки від діабету I типу - дослідники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути