пʼятниця, 09 січня 2015 20:01

Каву з молоком корисно пити в обід

Каву з молоком корисно пити в обід

Найбільш затребуваний напій в кафе і ресторанах - це кава з молоком. Яку користь приносить даний напій і в чому полягає його шкода для нашого організму, читайте далі.

Кава з молоком має безліч варіацій. Це - капучіно, латте, маккіято, віденська кава та інші. Головна їх відмінність між собою - кількість молока в чашці. Крім цього іноді в напій додають різні спеції, лікери і солодкі сиропи.

Подібні напої часто служать певною паличкою-виручалочкою, коли їсти зовсім не хочеться, але треба щось замовити, щоб скласти компанію співрозмовнику в ресторані. Або, навпаки, їсти хочеться, а часу на повноцінний прийом їжі немає - в цьому випадку кава з молоком притуплює відчуття голоду і непогано насичує.

Молоко вдало доповнює каву, компенсуючи деякі її негативні ефекти. Так, наприклад, кава "окислює" організм, а молоко, навпаки, олужнює, кава підвищує кислостність шлункового соку, а молоко знижує, кава "вимиває" кальцій з організму, а молоко є джерелом кальцію.

Такий напій - джерело калорій, але якщо ним зловживати, він може сприяти набору зайвої ваги. Крім того, кава з молоком являє собою поєднання речовин тоніну (міститься в каві) і казеїну (молочний білок), а такий мікс не занадто гарний для нашого травлення і обміну речовин. Тому цей напій допускається в міру і краще без цукру.

Зараз ви читаєте новину «Каву з молоком корисно пити в обід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути