пʼятниця, 03 лютого 2017 14:15

Який чай небезпечно пити

Який чай небезпечно пити
Фото: kp.ua

Чай з молоком є не тільки англійською традицією, а й єдиним варіантом зробити чай безпечним для організму. Цей напій приносить користь, якщо його пити правильно. Про це Gazeta.ua розповів Борис Скачко, столичний дієтолог і блогер.

"Заварювати чай треба на молоці. У гаряче молоко додається суха заварка чаю. Перемішуються. Молоко витягує з чаю корисні речовини. Або робити як англійці, по спрощеній системі. У готовий чай наливати молоко. У кінцевому результаті ці два способи нічим не відрізняються", - каже лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог пояснив, чому чай небезпечно пити при грипі

У чаї є щавлева кислота, яка вимиває кальцій. Вона проникає в нирки і так утворює крововидні камінці, які важко виводяться. Кислота забирає кальцій з зубів та кісток. Якщо пити з молоком, молоко нейтралізує цю кислоту і водночас насичує організм киснем.

"Краще пити зелений. Він є протираковим. Коли пити чорний чай в чистому вигляді, дубильні речовини в нього тормозять активність або вбивають клітини слизової оболонки рота", -радить дієтолог.

Зараз ви читаєте новину «Який чай небезпечно пити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути