вівторок, 06 грудня 2016 20:40

Як правильно припиняти грудне годування

Як правильно припиняти грудне годування
Фото: vagitnist-tyzhden.pp.ua

Грудне вигодовування є дуже корисним як для дитини, так і для матері. Це є гарантією того, що вона не матиме раку молочної залози. Проте, в жінок виникає багато питань, як і коли потрібно покидати грудне годування. Про це розповіла Gazeta.ua Людмила Хомінець, гінеколог Малинської районної лікарні на Житомирщині.

"Краще всього припиняти лактацію весною або восени. Тоді є багато вітамінів. Після року дитина вже не отримує маминого імунітету. Має свій власний. Вона тоді їсть майже все. Мамині груди тоді вже не джерело енергії, а скоріше заспокійлива іграшка", - каже лікар.

Треба обв'язати туго груди, мало пити рідини та пити гормони, які припиняють вироблення молока. Лікування має призначати гінеколог. Перед тим як перев'язувати груди, треба зцідити молоко. Може виникнути мастит, застій молока. Груди червоніють, болять та твердіють. Виникає запалення і порушується відтік молока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегтися від вагітності жінкам із грудним вигодовуванням

"Легше покинути годувати у пів року, коли є лактаційні кризи. Організм менше виробляє молока. Можна поступово зменшити кількість нічних годувань. Не зціжувати груди, бо тоді вони вироблятиму багато молока", - радить гінеколог.

Треба приймати прохолодну ванну і не кутати груди. Від тепла покращується циркуляція крові і виробляється молоко.

Брати рідше на руки дитину, щоб не було до шкіри контакту. Допомагають відвар шавлії і м'яти. Потрібно купити в аптеці та заварити замість чаю як вказано на упаковці.

Поступово, через 2-3 тижні молоко перестає вироблятися.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно припиняти грудне годування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути