четвер, 03 грудня 2015 11:46

Як одягти дитину взимку, щоб вона не захворіла

Автор: korusna.info
 

Для прогулянок із дитиною немає поганої погоди. Або майже немає, якщо тільки на вулиці не стоїть мороз 30 градусів і не мете завірюха.

Дитині життєво необхідне свіже повітря, сидіти в задушливій квартирі шкідливо не лише для здоров'я, а й для її розвитку. Тож нетривала морозна прогулянка піде на користь твоїй дитині.

Дитячий одяг не повинний бути тісним, щоб не заважав дитині рухатися. Сподіватися на те, що малюк скаже, холодно йому чи ні, не варто.

Педіатри кажуть, що дитина до 2-3 років не може сказати, що їй холодно. Вона ще не вміє стукати зубами і тремтіти, жировий прошарок у неї ще недостатній і система терморегуляції сформувалася не до кінця.

Головне правило: не перегріти

Застуда виникає через те, що зіпріла дитина швидко промерзає. Тож о під час прогулянки треба стежити, щоб дитина не спітніла.

Правило "плюс один, мінус один"

Якщо під час прогулянки дитина постійно сидітиме на санках або в колясці, надягни на неї на одну одежинку більше, ніж на себе. Якщо карапуз активно рухатиметься, одягни на одну річ менше, ніж на себе. У дітей теплообмін значно швидший, ніж у дорослих.

Ноги в теплі

Дуже важливо, щоб ніжки дитини були завжди в теплі. На мороз одягати треба шерстяні шкарпетки та черевики з натуральних матеріалів.

Ротик і носик

Закривати ніс і рот шарфом не варто, бо дитина вдихатиме вологе холодне повітря через промоклу від конденсату тканину.

Ручки загартовуємо?

На початку прогулянки, якщо на вулиці не дуже холодно, можна якийсь час не одягати рукавиці, для загартовування.

І не забудьте змазати носик малюка оксоліновою маззю за 30 хв. до виходу, щоб мікроби та віруси не пробралися в організм дитини.

+ 5 / -5

Футболка з довгим рукавом, комбінезон мембранний або на синтепоні, зимове взуття на колготки, вовняні рукавиці або рукавички, шапочка з шерсті або сумішева з акрилом.

-10 / -15

Натільна білизна, костюм з флісу або шерсті, комбінезон з наповнювачем з поліестеру або пуху. Капюшон надягаємо в разі сильного вітру. Зимове взуття - валянки або зимові чоботи на вовняний носок або Термошкарпетка. Непромокальні або вовняні рукавиці з хутром.

-15 / -25

Прогулянки обмежуються у часі: не більше години по безвітряній погоді, не більше півгодини при вітрі.

Визначити, що дитина замерзла можна по переніссі, шиї і шкірі вище ступень і кистей рук. Рум'яні щоки і ніс - ознака здоров'я і відмінного проведення часу, а не замерзання.

Педіатри не рекомендують гуляти з дітьми грудного віку при температурі нижче 12 градусів або при сильному вітрі. Імунна система у малюка не сформована і не може протистояти холодному повітрю, яким дихає малюк по кілька годин.

Одяг дитини повинен бути багатошаровим, так вона краще збереже тепло і, в той же час, буде природна вентиляція. Першим шаром піде х / б костюмчик. Далі надягніть на малюка вовняний або флісовий комбінезончик. Голову захистіть х / б шапочкою, зверху - шапочку подвійної щільної в'язки. Покладіть малюка в утеплений зимовий конверт або комбінезон.

Зараз ви читаєте новину «Як одягти дитину взимку, щоб вона не захворіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути