вівторок, 26 липня 2016 13:57

Штучні груди підвищують ризик раку грудей в 10 разів

Штучні груди підвищують ризик раку грудей в 10 разів
Фото: plastika.guru

У світі зростає кількість захворювань, яка пов'язана з грудними імплантами анапластичної крупноклітинною лімфомою. Американський пластичний хірург професор Марк Клеменс переконаний, що експерти недооцінюють ступінь небезпеки цього захворювання.

Він стежить за кількість хворих з цим різновидом раку грудей з першого випадку, зафіксованого в 2011 році. На думку фахівця, ризик жінок зіткнутися з цією хворобою після установки грудних імплантів в 10 разів вище, ніж самим жінкам про це говорять лікарі.

Він уже був діагностований у 173 пацієнток в різних країнах світу. Ще один британський пластичний хірург, який лікував трьох жінок з цією хворобою в минулому році, стверджує, що дана статистика є всього лише "верхівкою айсберга".

Хвороба викликається найбільш поширеним типом імплантів, який використовується при збільшенні грудей. При цьому більшість жінок, що входять до групи ризику, про це навіть не підозрюють.

Читайте також: 10 порад як доглядати за обличчям у спеку

Теоретично всіх жінок, які проходять через збільшення грудей, медики повинні попереджати з приводу небезпеки розвитку раку ще з 2011 року.

Подібна постанова прийнята в США і багатьох інших країнах. Всесвітня організація охорони здоров'я вимагає від лікарів терміново повідомляти про будь-які випадки цієї хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Штучні груди підвищують ризик раку грудей в 10 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути