середа, 01 липня 2015 19:37

Фіни показали, як суспільство ставиться до ВІЛ-інфікованих
2

У Мережі набирає популярність соціальний ролик під назвою "Я - ВІЛ-інфікований, ти наважишся доторкнутися до мене?"

Янне, ВІЛ-інфікований чоловік з Фінляндії, вирішив показати, що значить жити з таким статусом. Він, спільно з фінською телерадіокомпанією YLE, провів акцію, щоб показати ставлення до ВІЛ-позитивних людей у суспільстві, а також сприяти збільшенню поінформованості суспільства про цю недугу.

Заради цього чоловік вийшов на людне місце, встав з закритими очима між табличок, на яких двома мовами (фінською та англійською) було написано "Я - ВІЛ-інфікований, ти наважишся доторкнутися до мене?" І став чекати, чи зможе хтось із перехожих пересилити свій страх і доторкнутися до нього.

Слід зазначити, що багато хто не знає, що передача ВІЛ відбувається тільки через кров або статевим шляхом, а через дотик заразитися неможливо. Або знають, але все одно бояться контакту з інфікованим.

Нагадаємо, ВІЛ (вірус імунодефіциту людини вражає клітини імунної системи, в результаті чого її робота пригнічується і розвивається синдром набутого імунного дефіциту (СНІД) - нездатність організму захищатися від інфекцій і пухлин.

Без лікарського втручання пацієнти з таким статусом живуть в середньому 9-11 років, а при проведенні антиретровірусної терапії тривалість життя пацієнта може бути значно продовжена.

Зараз ви читаєте новину «Фіни показали, як суспільство ставиться до ВІЛ-інфікованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути