Ексклюзиви
середа, 02 березня 2016 10:25

Ефективні вправи від болю в попереку

Ефективні вправи від болю в попереку
Фото: poradu.pp.ua

Сидячий спосіб життя сучасної людини і відсутність регулярних фізичних навантажень провокують появу болей в попереку. Найшкідливіше - це сидіти. Тоді хребет навантажений сильніше, ніж при стоянні. Ще гірше сидіти в найшкідливішій позі - нахилившись вперед. У такому положенні краї хребців зближуються і защемляють міжхребцевий диск з хрящової тканини. Раніше біль в спині і хрускіт в хребцях були тільки у людей старшого віку, а в час офісів, комп'ютерів і автомобілів хвороби хребта припадають на 20-50 років

Вони з'являються поступово і людина починає до них звикати. А даремно. Є дієві способи боротьби з ними. Варто виконати комплекс вправ, який займає мало часу і є дуже ефективний. Вони допоможуть зміцнити м'язи спини, зробити їх еластичними і покращити стан хребта

Вправа №1: Розслаблюємося

Стати спиною до стіни на відстані 20 см від неї, ноги на ширині плечей, живіт втягнутий в себе.

На видиху розслабити шию і спину. Спертися на витягнуті руки. Постаратися не торкатися сідницями до стіни. Робити кілька "кроків" руками вперед по підлозі, не розгойдуючи таз з боку в бік. Ідеальне кінцеве положення це: єдина лінія, тобто п'яти, коліна, таз, плечі і голова роблять одну лінію. Чи не прогинається в попереку, погляд трохи вперед в підлогу. Затриматися в цьому положенні на 5 секунд. Далі підняти таз вгору, зробити кілька "кроків" руками до ніг, округлити спину і плавно повернутися в початкове положення стоячи.

Це скоригує поставу, зміцнить м'язи і хребет.

Вправа №2: Шукаємо баланс

Стати на коліна біля стінки, спертися на кисті рук, лікті зігнути, коліна на ширині таза, живіт втягнутий. Ковзати ногою назад на вдиху, не торкаючись стегном стіни. Відривати ногу від підлоги і ніби тягуватися за нею назад на видиху. Повернутися в початкове положення. Спину не прогинати. Повторити 10 раз на кожну ногу.

Завдяки такій вправі поліпшиться координація рухів, зміцняться м'язи спини і стегон, покращиться кровообіг в організмі.

Вправа №3: ​​Релакс

Сісти на коліна, спину округлити, живіт втягнутий, руки витягнути вперед. Затриматися на 15 секунд. Після цього повернутися у вихідну позицію.

Вправа відмінно знімає втому зі спини.

Вправа №4: Шикарна постава

Лягти на правий бік, права рука, корпус і ноги - це одна пряма лінія. Живіт втягнути в себе. Ліву руку покласти на талію або перед собою для рівноваги. Плавно підняти ліву ногу вгору, носок - від себе. Далі так само повільно опустити ногу. Робити по 10 разів для кожної ноги.

Вправа №5: Відмінна гнучкість

Лягти на підлогу, ноги зігнути в колінах, стопу поставити на стілець, руки вздовж корпусу. Вдихнути і підняти куприк вгору, видихнути - максимально високо підняти стегна, округливши спину. Опора - на лопатках. Опуститися повільно. Робити 10 разів.

Ця вправа допоможе розвинути гнучкість суглобів.

Зараз ви читаєте новину «Ефективні вправи від болю в попереку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути