понеділок, 16 січня 2017 16:41

Дітям не можна мастити обличчя дорослими кремами проти морозу

Дітям не можна мастити обличчя дорослими кремами проти морозу
Фото: Mama66

Мастити обличчя дітей кремами з вазеліном та гліколем перед виходом на вулицю у мороз шкідливо. Ці засоби підходять для дорослих - які мають товстішу шкіру, проте не рекомендовані для дітей.

Про це застерігає fakt.pl/kobieta.

Пропиленовий та поліетиленовий гліколь є популярними засобами, для пом'якшення шкіри. Однак вони можуть закривати пори, викликати подразнення, запальні процеси, пересихання шкіри, кропивницю та інші алергічні реакції. На вулиці у мороз проявів може не бути видно, однак після повернення у тепле приміщення реакції з'являться - шкіра дитини буде подразнена.

Вазелін, парафін та оливкова олія - це речовини, які тільки на вигляд жирні. Насправді вони в основному складаються з води. Тому дитина, якій намастимо крем з такими складовими, буде відчувати дискомфорт на вулиці. Частинки води будуть замерзати на морозі, викликати обмороження та мікропошкодження. Також негативно можуть впливати хімічні елементи, які містяться для фільтрів. Купуючи крем для маляти слід вибирати з мінеральними додатками, наприклад з оксидом цинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одягайте в мороз довгі пуховики та кладіть в капці устілки - рятувальники

У кремах для дітей має бути простий склад, без консервантів, гліколю та парафінів, також води. Втирати дитячий крем треба не пізніше як за 15 хвилин до виходу на мороз. Під час прогулянки треба повторювати втирання крем кожні дві години.

Зараз ви читаєте новину «Дітям не можна мастити обличчя дорослими кремами проти морозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути