четвер, 30 червня 2016 16:53

Алергія на сонце зникає після масок з глини

Алергія на сонце зникає після масок з глини
Фото: heaclub.ru

Алергія може перетворити літню відпустку у жах. Від палючих сонячних променів у поєднанні з сухим вітром, тіло можуть вкривати червоні плями. Вони сверблять. Найгірше — під шиєю, на згинах рук і під колінами. Там збирається піт.

"Плями з'являються ­через алергію на сонце. Її називають теплова кропив'янка, — говорить столичний дерматолог Кирило Тимощук. — Якщо нічого не робити, висип перетвориться на пухирці, що свербітимуть".

Кропив'янка виникає через особливості шкіри. Коли вона тонка, піт попадає між складки та роз'їдає її.

Стан хворих полегшує холодна ванна. У неї додають розчин столової ложки крохмалю, відвару кропиви чи ромашки на літр теплої води. Коли немає можливості набрати ванну, запарюють квіти. Їх гарячими замотують у хустку та прикладають до почервонілої шкіри.

"Якщо на тілі є не тільки плями, а й рани, роблять маску з рожевої чи білої глини. Вона дезінфікує шкіру та прискорює процес загоєння. Наносять тонким шаром і залишають на 15 хвилин. Спочатку маску змивають теплою водою. Має забрати залишки глини з глибоких пор. Потім використовують холодну, що звужує їх", - радить лікар.

Читайте також: Бігати в кросівках небезпечно для здоров'я

Також п'ють свіжовичавлений сік огірка, картоплі чи яблука. Ложку соди розчиняють у склянці води. Додають сік одного овоча. Суміш вживають двічі на день, доки свербіж не зникне.

Зараз ви читаєте новину «Алергія на сонце зникає після масок з глини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути