пʼятниця, 29 липня 2016 16:16

5 способів легко пережити спеку з варикозом

5 способів легко пережити спеку з варикозом
Фото: molbuk.ua

Спеку особливо важко перенести жінкам з варикозом. За день в них набрякають ноги і стають дуже важкими. Подекуди, вони навіть перестають слухатися.

"Варикоз виникає через велику вагу, прийом гормональних ліків, сидячу чи стоячу роботу. Варикозне розширення вен часто мають хірурги, які довго стоять в операційній, вчителі, диспетчери та офісні працівникі. Коли людина ходить, м'язи гомілки скорочуються і тиснуть на глибокі вени, - каже столичний судинний хірург Олександр Борківець. - Кожну годину потрібно встати і хоча б 5 хвилин походити. Водіям, які довго сидять за кермом через дві години потрібно зупинятися".

Литковий м'яз є своєрідним м'язовий-венозним насосом. Якщо багато ходити, то набряків не буде, адже є відтік крові від ніг. А коли довго стоїть чи сидить, кров застоюється. Щоб влітку полегшити собі життя, жінки мають дотримувати простих правил, щоб ноги завжди відчували легкість.

Робити зарядку

Перше і головне правило під час спеки - не дати ногам довго перебувати в напрузі (стоячи або сидячи). 2 рази на день варто згинати пальці на ногах 20- 30 разів. Повертати стопою вперед-назад і вправо-вліво по 20 разів в кожну сторону. Корисно походити навшпиньки.

Спати правильно

Щоб днем ноги не боліли, про це потрібно думати вночі. Покласти під них подушку. Це нормалізує кровообіг.

Якщо протягом дня є відчуття печіння в ногах, треба сполоснути їх холодною водою і протерти шматочком льоду. Замінити йогоможна охолоджуючим гелем.

Пити яблучний оцет

У склянці води розвести 2 чайні ложки цього оцту. Цей напій треба приймати двічі на день - перед їжею. Його не можна пити людям з гастритом чи виразкою шлунка.

Таким людям треба полити на ноги воду з оцтом. Так зніметься втома з ніг. Робити так треба регулярно хоча б 2 тижні.

Читайте також: Чиєму здоров'ю зашкодить велика спека

Зайві кілограми є зайвим навантаженням на вени. Якщо не можна їх зовсім позбутися, то хоча б слідкувати , що не було різких стрибків у вазі.

Не носіти важкі сумки. Без шкоди для здоров'я жінка може піднімати тільки 3-4 кілограми.

Зараз ви читаєте новину «5 способів легко пережити спеку з варикозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути