четвер, 21 квітня 2016 09:35

10 дивних речей, які відбуваються під час овуляції

10 дивних речей, які відбуваються під час овуляції
Фото: poradu.pp.ua

Щомісяця в жіночому організмі відбувається овуляція. З ним починають діятися незрозумілі речі. Уся справа в гормонах, рівень яких різко підвищується. Саме ці сплески впливають на поведінку і відчуття.

Загострюється нюх

У 2013 році в науковому журналі "Гормони і поведінка" було опубліковано дослідження, яке доводить, що в період овуляції жінки стають більш сприйнятливими до запахів, зокрема, мускусних запахів і феромонів, які є в чоловічому поту і сечі.

Простіше кинути курити

У 2014 році вчені провели дослідження в групі жінок і чоловіків, яким показували фотографії, людей, котрі палять і не палять, і вимірювали мозкову активність. Низький рівень естрогену і прогестерону погіршував стан "ломки" після відмови від куріння, з'являлося більше виражене бажання закурити. Жінки, які перебували в момент дослідження в періоді овуляції, набагато спокійніше реагували на зображення, пов'язані з курінням, завдяки тому, що обидва ці гормону були на піку.

Стає легше визначати людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією

Вчені опублікували в журналі Psychological Science дослідження з групою студенток. Вони переглянути фотографії 80 чоловіків, половина з яких була традиційної орієнтації, а половина - нетрадиційної. Чим ближче до овуляції була дівчина, тим точніше вона визначала орієнтацію чоловіки на фото.

З'являється рум'янець

Колір шкіри протягом менструального циклу трохи змінюється. Учені з Кембриджського університету кожен день в один і той же час протягом місяця фотографували кількох жінок. З фото було видно, що в період овуляції шкіра рожевіла. Паралельні дослідження підтверджують, що чоловіки вважають жінок в період овуляції більш симпатичними.

Змінюється голос

Дослідження, проведене в 2009 році в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі, довело, що в період овуляції голос у жінок стає вище. Більш високий тембр також асоціюється з молодістю.

Хочеться виглядати спокусливо

В період овуляції жінки схильні вибирати більш відверті наряди - такий висновок зробили вчені Техаського університету. Після її закінчення це бажання зникає. У дні максимальної фертильності жінці особливо хочеться надіти червоне або рожеве.

Може відступити астма

Якщо у вас час від часу трапляються напади астми, то на час овуляції ситуація повинна трохи покращитися - про це йдеться в норвезькому дослідженні 2012 року. Вчені проаналізували стан близько 4 тисяч жінок протягом їх місячного циклу і виявили, що хоча симптоми кашлю і затримки дихання протягом двох тижнів в середині циклу були досить яскравими, вони ставали набагато менш вираженими під час овуляції, з 14 по 16 день.

Рівень холестерину знижується

Рівень холестерину в крові в цей період у жінки на піку, про це свідчать результати дослідження, опублікованого в 2010 році в науковому журналі клінічної ендокринології та метаболізму. Дослідники виявили, що у жінок кількість естрогену в організмі різко падає перед овуляцією і продовжує знижуватися аж до кінця циклу.

Загострюється суперництво з іншими жінками

Жінки в період овуляції набагато більше зацікавлені в підвищенні свого соціального статусу, ніж в інші дні. В рамках одного дослідження, яке проходило в 2014 році, групі жінок, які перебували як в періоді овуляції, так і в крайніх точках циклу, запропонували зіграти в гру "Диктатор", в якій учасниці повинні були поділитися виданими їм грошима один з одним. В результаті жінки, які перебували в періоді овуляції, поділилися тільки половиною того, що роздали інші учасниці.

Партер починає ревнувати

Вчені університету Ліверпуля провели дослідження, результати якого показали, що чоловіки, жінки яких знаходяться в періоді овуляції, вважають інших чоловіків з яскраво вираженими маскулінними рисами більш домінантними і здатними досягти всього, чого захочуть.

Зараз ви читаєте новину «10 дивних речей, які відбуваються під час овуляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути