вівторок, 02 лютого 2016 05:05

Вірус грипу поширюється в сухому повітрі

Автор: ФОТО надане представниками компанії ”ВЕНТА”
  Мийка повітря виконує одразу кілька функцій: очищує та зволожує
Мийка повітря виконує одразу кілька функцій: очищує та зволожує

— У нашій групі в дитячому садочку здорові тільки двоє діток, — каже киянка 30-річна Оксана Микитюк, мама Євгена, 5 років. — Решта сидять удома із застудою. Одна дівчинка навіть потрапила в лікарню з мамою. У неї була температура під 40 градусів, не могли збити. Тепер хворіє на пневмонію.

Оксана придбала мийку повітря "Вента", коли народився син. Прислухалася до лікарів, які радять купити зволожувач, щоб дитина менше хворіла.

— Педіатр запропонував поставити у дитячій. За п'ять років побачила, що діє. Женя менше кашляв. Нежить проходив швидше. Звісно, я виконувала й інші рекомендації. Не кутала його, постійно провітрювала. Часто гуляли. Як пішов у садок, хворів дуже мало. Навіть вихователі дивувалися, що має такий сильний імунітет. Зараз через епідемію грипу думаємо з чоловіком купити ще одну мийку й поставити в спальні. Щоб самим не хворіти й не розносити бацили.

Взимку батареї центрального опалення дуже висушують повітря. Його вологість сягає 10–20% — як у пустелі ­Сахара.

— Що довше дитина перебуває в приміщенні з сухим повітрям, то швидше заражається хворобами, які передаються повітряно-крапельним шляхом. Бо пересихають слизові носа, рота й очей, — каже Олексій Руденко, 34 роки, столичний сімейний лікар. — Захисний слиз не тільки утримує інфекцію "на вході" в організм, а й убиває бактерії, віруси й мікроскопічні грибки. Коли в приміщенні занадто сухо, в носі утворюються сухі кірки. Знижується місцевий імунітет. Найкраща для дитина температура в опалювальний сезон — 18 градусів. Вологість — 50 відсотків.

За вологості повітря нижче 40% вірус грипу швидко поширюється.

— Сухе повітря — ідеальне середовище для вірусів і бактерій, — каже Віталій Марасін, співробітник ПП "Вента-Центр Юкрейн". — Припинити поширення вірусів грипу в приміщенні можна, зробивши так, щоб їм було некомфортно. Сучасні тенденції свідчать: незабаром зволожувач повітря стане невід'ємною частиною нашого побуту, як свого часу фільтри для питної води. Особливо це актуально для лікарень, поліклінік, дитячих садків і шкіл. Як діє мийка повітря, відчув на собі. Вдома поставив прилад у кімнаті. З тих пір майже не хворів, тільки взимку. Багато клієнтів теж кажуть, що стали менше нездужати.

Мийка повітря виконує одразу кілька функцій: очищує та зволожує. Її ставлять на підлогу, не притуляючи до стіни. Воду міняють раз на два-три дні. Кімнатне повітря затягується всередину й проходить через пластинчастий барабан, що обертається у воді. Автоматично зволожується до рекомендованого лікарями рівня 40–60%. Чиста вода випаровується, а бруд осідає в піддоні. У повітря вже не повертається. Прилад розрахований на 10 років цілодобової роботи.

Детальнішу інформацію можна отримати за телефонами: 0(57) 752 72 72, 0(44) 537 14 47, а також на сайтi www.venta.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Вірус грипу поширюється в сухому повітрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути