понеділок, 10 червня 2013 05:30

При тахікардії тиснуть пальцями на очі

— Після грипу з високою температурою у мене почалися проблеми із серцем. Відтоді б'ється, наче хоче з грудей вистрибнути. Лікар виявив тахікардію, — розповідає львів'янка 20-річна Мирослава Попадюк.

Відмовилася від кави, кока-коли, міцного чаю та шоколаду. Намагається їсти тричі на день. Також уживає препарат із магнієм.  Щоранку робить зарядку. За два тижні тахікардія почала турбувати рідше.

— Інколи серце може "вилітати з грудей" через емоції, стрес, — пояснює львівський кардіолог Андрій Василевський, 51 рік. — Посилене серцебиття можливе при першому поцілунку, несподіваній приємній звістці. Але за кілька хвилин людина заспокоюється, і цей орган знову працює в нормальному режимі. А тахікардія може з'являтися після активної пробіжки, ходіння сходами, тривалого запливу. І тоді це нормальне явище — реакція організму на навантаження.

Звертатися до медиків варто, коли серце б'ється частіше без видимих причин. Або ж — якщо після емоційного напруження чи фізичного навантаження минули 15 хв., а серцебиття досі прискорене.

— Немає такої хвороби, як тахікардія. Вона — лише симптом багатьох недуг, — зазначає Андрій Василевський. — Якщо почався напад тахікардії, а медик іще в дорозі, раджу випити 40 крапель валокордину або корвалолу. Допоможе, якщо натиснути на очні яблука пальцями і відпустити. Корисна холодна вода. Занурте в неї обличчя, випийте повну склянку і ляжте на ліжко без подушки.

Вчасно виявити проблему можна, якщо регулярно вимірювати тиск електронним тонометром.

Зараз ви читаєте новину «При тахікардії тиснуть пальцями на очі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути