середа, 28 вересня 2011 06:00

При геморої п'ють кефір з олією

"Після пологів маю шишки у задньому проході. Буває боляче сходити в туалет, на папері залишається кров. Терапевт призначила свічки, порадила дотримуватися дієти. Як правильно харчуватися при геморої?"

Олена Расенко, 27 років, Київ.

— При геморої важливо не допускати запорів, — говорить столичний гастроентеролог Юрій Кійченко, 49 років. — Тому треба випивати 1,5–2 літри артезіанської некип'яченої води на день. Ранок краще почати із великої склянки води або свіжого домашнього соку із м'якоттю. Також корисно на сніданок з'їдати два пропарені чорносливи. У денному раціоні має бути не менше 0,5–2 кілограми овочів та фруктів. Їх можна відварювати, тушити, шаткувати свіжими в салати. Вживання свіжого, одноденного кефіру полегшує випорожнення. Не варто купувати молочні продукти з тривалим терміном придатності. Краще зробити кисляк удома. Якщо додати до нього дві ложки рослинної олії, подіє як проносне. Корисні темні сорти хліба з борошна грубого помолу, гречана, перлова, ячна крупа. Кріплять рис, манка, макарони, здоба. Не раджу вживати алкоголю, чаю, шоколаду, консервів. Подразнюють кишечник цибуля, часник, редька, перець.

Зараз ви читаєте новину «При геморої п'ють кефір з олією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути