понеділок, 20 червня 2016 07:25

"Доки нерв болить — він живий"

 

— У батька боліла спина, аж вив на ліжку, — каже 36-річна Валентина із Києва. — За тиждень стало краще. Через кілька місяців помітила, що тягне ногу за собою. Запідозрила, що можливе ускладнення. Йти до лікарів відмовився. Покалічать ще більше, казав. Силоміць притягла його до Міжнародного центру нейрохірургії.

У чоловіка виявили затиснення нерва.

— Між хребцями розташовані хрящові диски. За густиною — як хрящі вуха, — розповідає хірург Ігор Нестеров. — Здорові хребці захищені міжхребцевими дисками. Це хрящові сполуки, які амортизують. Під впливом навантажень чи травм їх структура порушується. Хрящ зневоднюється, пружність знижується. Такі зміни провокують зміщення дисків, які затискають нерви. При затиснені нерва біль страшний.

— Буває, що болить, а згодом перестає. Та з часом паралізує ноги, порушуються функції тазових органів. Це означає, що нерв відмирає. Доки він болить — він живий. Діагноз і необхідність операції визначають нейрохірурги. Ми використовуємо найефективніший метод — оперуємо грижі під мікроскопом.

Лікарі Міжнародного центру нейрохірургії почали їх робити в Україні ­перші. Мають обладнання не гірше за європейські клініки. 20 років успішно проводять найскладніші хірургічні втручання. Для малозабезпечених діють благодійні програми. Можливе бюджетне фінансу­вання.

Впровадили понад 40 нейрохірургічних технологій. Дотримуються золотих стандартів світової медицини. У складних випадках залучають нейрохірургів із Великої Британії, США, Польщі.

Щороку в закладі консультують і лікують близько 5 тис. хворих.

Запис на консультації до фахівців Міжнародного центру нейрохірургії за адресою: Центральна клініка, м. Київ, вул. ­Липська, 11, ст. метро Хрещатик, тел. 0(44) 592 68 78;

лікарня "Нафтохімік", м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3,

тел.: 0(99) 309 20 21, 0(536) 76 84 35.

Зараз ви читаєте новину «"Доки нерв болить — він живий"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути