понеділок, 11 лютого 2013 07:30

Нирки очищують чаєм із чорниці

Відваром із сухих ягід чорниці львів'янка 31-річна Софія Нестер виводить камені з нирок. Столову ложку сухих плодів заливає склянкою окропу. Настоює 2 год. Приймає відвар по півсклянки двічі на день за півгодини до їди.

— Два роки тому в нирках виявили п'ять камінців, — каже. — Два були по 6 міліметрів, три інші до 4. Час від часу хапало в попереку. Моя бабця в селі любить збирати різні трави. Порадила мені чорницю. Ця рослина виводить солі, пісок із нирок, камінці. Діє як природний антибіотик. Бабця збирає листя в травні-червні — це якраз період цвітіння. На ягоди їжджу з липня по вересень. Плоди і гілки висушуємо на горищі під стріхою, щоб не потрапляло сонце.

Восени на рентгені виявили, що в Софії два більші камені зменшилися на 2 міліметри, а решта розчинилися. Вона продовжує приймати відвари з плодів чорниці. Із листя на роботі в офісі готує чай.

— Засушену гілку заливаю окропом. Накриваю на трохи кришкою, щоб запарилася Получається світложовтий чай, на смак терпко-кислуватий. П'ю не більш як двічі на день, бо діє як сечогінне.

Зараз ви читаєте новину «Нирки очищують чаєм із чорниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути