пʼятниця, 09 вересня 2011 05:00

Питний колаген уповільнює старіння

Автор: фото: Олена Пономаренко
  Директор Харківського медичного коледжу №1 Микола Панченко радить пити порошок колагену для молодості шкіри й міцності кісток
Директор Харківського медичного коледжу №1 Микола Панченко радить пити порошок колагену для молодості шкіри й міцності кісток

Бажання кожного — якнайдовше залишатися молодим. Але ритм життя сучасної людини не залишає часу замислюватися про здоров'я та належний догляд за своєю шкірою, яка витримує велике навантаження. Шкіра втрачає здоровий вигляд і пружність унаслідок втрати природного колагену. Для вирішення цієї проблеми винайшли препарати на основі колагену. Про властивості колагену розповідає лікар нетрадиційної медицини Микола Панченко. Він очолює Харківський медичний коледж №1.

— Колаген — це будівельний матеріал, який формує і склеює клітини організму. Він забезпечує міцність та еластичність тканинам та органам. Входить до складу всіх хрящів, сухожиль, зв'язок, кісток. За його допомогою формується шкіра, волосся, м'язи, а також життєво важливі органи. Від колагену залежить, наскільки молодо людина виглядає і почувається.

Колаген виготовляють у вигляді питного порошку, кремів для суглобів та хребта. Також роблять косметику зі зволожувальними кремами для обличчя і рук.

Який колаген найкорисніший?

— Його краще приймати у вигляді порошку, який майже повністю засвоюється організмом. Він має високу харчову цінність, бо на 98 відсотків складається із білка. Таким препаратом добре лікувати глибокі та мімічні зморшки, розтяжки, болі в суглобах та артрити. Колаген відновлює сполучну тканину при великих навантаженнях на хребет і суглоби. Його корисно вживати людям, які займаються активним спортом або мають великі фізичні навантаження. Він також помічний при травмах і швидко гоїть рани. Приймають колаген і професійні спортсмени.

Креми для суглобів і хребта, а також косметику радять наносити на проблемні місця. Вони підсилюють дію питного колагену.

Зараз ви читаєте новину «Питний колаген уповільнює старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути