пʼятниця, 04 червня 2010 08:21

Пектин "витягають" із бурякової сировини

"Сьогодні в Україні, на жаль, здорових дітей практично немає. Численні обстеження у різних регіонах свідчать про істотні відхилення від норми. Подекуди стан пригнічення захисних функцій організму мають від 64 до 87 відсотків обстежених, — розповідає директор Інституту екології людини Михайло Курик, 70 років. — Для нормального розвитку дитини треба, щоб вона дихала нормальним повітрям, їла здорову їжу і пила чисту воду".

— Сьогодні у промислових центрах та містах ми дихаємо повітрям, "збагаченим" сполуками важких металів. У супермаркетах немає їжі, яка була б корисна дітям, усе модифіковане, навіть хліб. Вода з крана — це не питна вода. Більшість видів бутильованої також не підходить дітям. А отже, cтраждають органи, які містять багато води, — мозок і статеві. Плюс Чорнобиль нікуди не дiвся. У нинішніх ясельних дітей стан здоров"я часто гірший, ніж у 5–6-річних. Як таке може бути? А виявляється, це наслідок того, що батьки — теперішня молодь — мають проблеми зі здоров"ям і передають їх дітям, — продовжує Курик.

Єдиний вихід із ситуації — постійне очищення та реабілітація організму дитини. У цьому допоможуть пектинопрофілактика та вживання якісної питної води. Пектин — це унікальна речовина, природний очищувач внутрішнього середовища організму. Пектини містяться у всіх рослинах. Промислове значення для отримання цієї речовини мають яблука, цедра цитрусових або буряковий жом.

— Найголовнішою особливістю пектинiв є те, що вони, з одного боку, діють вибірково, вступаючи в контакт лише з токсинами. Але оминають речовини, які беруть участь у процесах життєдіяльності людини: сполуки заліза, кальцію, калію, тощо. З іншого боку, вони запобігають всмоктуванню не окремих, а всіх шкідливих для організму речовин: важких металів, пестицидів, радіонуклідів, — розповідає доцент Державної екологічної академiї Павло Демченко, 60 років.

Пектини містяться в багатьох рослинах, але для того, щоб в організм надійшла потрібна для щоденного очищення кількість пектину, необхідно щодня з"їдати багато кілограмів яблук, буряків, цитрусових, гарбузів тощо. Це важко здійснити. Тому дослiдники й розробили спеціальні пектинові препарати, що їх радять уживати як дієтичнi добавки до їжі.

— У пiгулках, вироблених фірмою "Сума технологій", міститься 60 відсотків пектину. Це найвищий показник його вмісту в таблетованій формі, що підтверджене відповідним сертифікатом. Основною сировиною для них став буряковий пектин. Він має втричі кращі комплексоутворювальні властивості, ніж яблучний. Крім того, українські вчені-харчовики розробили нову технологію отримання пектину. Сутність вітчизняного ноу-хау в тому, що пектин із бурякової сировини вдається "витягти" без застосування кислот, за допомогою спеціальним чином обробленої води, — зазначає Павло Демченко.

Кілька років тому в київському дитячому будинку "Малятко" науково-технічний центр "Віріа" та "Сума технологій" обстежили дітей на вміст в організмі гамма-випромінюючих радіонуклідів із застосуванням профілактичних пектиновітамінних таблеток. Результати були неймовірними! Після курсу лікування кількість радіонуклідів зменшилася на 40–50%.


Чи є протипоказання до застосування пектинів?

— Таких не виявлено. Тому на упаковках пектинових препаратів у графі "Протипоказання" лише два слова: особиста непереносимість. Хочу зазначити, що пектини рекомендовано до вживання вагітним. А це ознака найвищого ступеня безпечності.

Отримати консультацію стосовно пектинових препаратів можна у розробника: ТОВ "Сума технологій", м. Київ, вул. Саксаганського, 75 (для листування), тел. (044) 206 31 85, [email protected].

Придбати пектинові таблетки можна:

у Києві: мережа аптек "Біоаптека", тел. (044) 569 19 82;

у Львові: аптека Центру токсикології, тел. (0322) 40 55 23;

в Одесі: аптека пологового будинку N1, тел. (048) 738 68 64.

Зараз ви читаєте новину «Пектин "витягають" із бурякової сировини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути