пʼятниця, 30 вересня 2011 07:15

П'явка — природний лікар

Подружжя пенсіонерів Радчиків з райцентру Радивилів на Рівненщині двічі на рік приїжджають до Львова на лікування п'явками. Кажуть, після процедур почуваються здоровішими, покращується сон та зменшуються головні болі.

— Мені п'явки ставлять на ноги, бо маю проблеми з венами, та на попереку. А жінка — гіпертонік, то їй за вухами і на голові, — розповідає Іван Степанович. — Після перших сеансів дружина просто ожила. Я забув про болі, ноги не судомить.

— Слина п'явок нагадує аптечку, битком набиту медикаментами, — пояснює гірудотерапевт львівської клініки традиційної медицини "Гіруда-віта" Богдан Паленичак. — У ній понад сто біологічно активних речовин, які неможливо створити штучно. Ці ферменти мають знеболювальну, протизапальну та кроворозріджувальну дію.

Лікарі стверджують, що гірудотерапія може зарадити при серцево-судинних патологіях, невралгіях, статевих розладах та безплідді. Сьогодні п'явки використовують також при лікуванні захворювань дихальної системи й у стоматології.

— Наприклад, в отоларингологію гірудотерапія прийшла недавно, але при лікуванні гострого невриту, отиту чи гаймориту виявилася надзвичайно ефективною, — додає лікар. — Рекомендуємо метод дітям, схильним до застуд, для зміцнення імунітету як щеплення. Секрет п'явок покращує обмін речовин, тому актуальний і в лікуванні целюліту, ожиріння та у косметології. Гірудотерапію можна застосовувати паралельно з іншими методами лікування.

Фахівець підбирає курс кожному індивідуально. Від захворювання залежить місце укусу п'явки і тривалість сеансу.

— Прикладати можна лише медичних п'явок, але в Україні у природі їх не знайдеш. Лікувальні п'явки вирощують на спеціальних біофабриках. В аптеках часто продають дику п'явку. Щоб не натрапити на таку, надійніше звернутися до фахівців, — пояснює Богдан Іванович. — П'явок можна ставити через день упродовж двох-трьох тижнів. Курс повторюють кожні півроку. Стільки ж часу в організмі людини зберігається секрет п'явок. Інколи після трьох-чотирьох процедур в місці укусу виникає свербіж, почервоніння. Це свідчить, що організм оздоровлюється.

Протипоказання до лікування п'явками практично відсутні. Метод заборонений лише при незсіданні крові, в окремих випадках при вагітності та онкологічних проблемах.

За детальнішою консультацією звертайтеся:

м. Львів, вул. Короленка, 4, оф. 4.

м. Дрогобич, вул. Івана Франка, 16 (Водолікарня)

тел. 0(67) 93 84 460

Зараз ви читаєте новину «П'явка — природний лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути