пʼятниця, 09 вересня 2011 00:45

Від кефіру худнуть за тиждень

Автор: фото з сайта www.aligatop.com
  Нежирний кефір п’ють для швидкого схуднення. Дієта популярна у зірок естради та моделей
Нежирний кефір п’ють для швидкого схуднення. Дієта популярна у зірок естради та моделей

Киянка Вікторія Уральська, 31 рік, схудла на 15 кг за два місяці. Вона дотримувалася кефірної дієти.

— На сніданок і вечерю пила лише знежирений кефір. Обідала щодня різною кашею без солі та масла. Перекушувала яблуками. Через день їла варену курятину і рибу. Кожна порція уміщувалась у долоні. Випивала несолодкого чаю, скільки хотіла.

Перші три дні у Вікторії боліла голова. Потім почав боліти живіт. Перестала їсти сирі яблука, замінила їх печеними. За два місяці обмін речовин налагодився.

На кефірній дієті 30 років сидить російська співачка Лариса Доліна, 55 років.

— Коли вага дійшла до 80 кілограмів, дізналася рецепт швидкої дієти. Його мені розповів композитор Руслан Горобець, а йому підказав лікар-дієтолог. На кефірну дієту сідаю кілька разів на рік. Перший день харчуюся звично, не їм солодкого, жирного та виробів із білого борошна. На другий день п'ю лише свіжий кефір, можна літрів зо два.

Півтора мільярда людей у світі мають зайву вагу. На ожиріння страждає кожен десятий. Кожен третій українець визнає, що хотів би схуднути.

— Найчастіше набирають вагу від продуктів із синтетичними добавками, — каже столичний гастроентеролог Юрій Кійченко, 49 років. — Найшкідливіші бройлерні кури, випічка на маргарині та майонез.

 

Найтовстіші українці живуть на Сході

Понад 14% українців, кожен сьомий, страждають від ожиріння.  Держкомстат порахував, що найбільше худих людей у столиці, на Черкащині та Волині. А повних — у Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Донецькій та Запорізькій областях.

— Опитали близько 30 тисяч людей від 18 років, — каже Інна Осипова, директор департаменту досліджень домогосподарств. — Найстрункіші — дівчата 18–19 років. Найогряднішими українці стають у 50–60 років.

Еталонний індекс маси тіла — нижче 18,5. Щоб його вирахувати, ділять вагу на зріст у метрах у квадраті. Якщо людина важить 70 кг при зрості 1,75 м, її індекс буде 22,8. Якщо показник перевищує 25 — це надмірна вага. Якщо 30 — ожиріння.

 

Зараз ви читаєте новину «Від кефіру худнуть за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути