понеділок, 02 березня 2015 06:45

Насіння соняшника корисне для кісток

— Для судин добра жирна морська риба. Але її не кожен може собі дозволити. Не менш корисне звичайне насіння соняшника, — каже столичний терапевт Тетяна Мальцева.

У насінні є незамінні рослинні жири. Допомагають крові не загущуватися. Радять тим, хто тримає дієту для нормалізації рівня холестерину.

— Це люди 40–60 років, яким через зависокий холестерин і закупорені судини не можна жирного й солоного. Таким раджу їсти по дві-три чайні ложки насіння щодня або через день. Підійде несмажене, без солі і спецій. Містить аргінін, що укріплює артерії. Тому особливо корисне гіпертонікам. Жінці з гіпертонією порадила їсти по жменьці насіння соняшника щодня. Також їла зранку дві чайні ложки висівок. Запивала двома склянками води. За 1,5 місяця холестерин прийшов у норму.

Насіння соняшника їдять для профілактики переломів. Міцнішають кістки, остеопороз зменшується. Жінки під час менопаузи відчувають полегшення приливів, якщо їдять насіння регулярно.

— Усі знають, що краще джерело магнію — висівковий хліб. Але мало хто — що в насінні соняшника його вшестеро більше. Здорове харчування може бути недорогим. Достатньо прос­тих доступних продуктів.

Зараз ви читаєте новину «Насіння соняшника корисне для кісток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути