— Для хорошого зору потрібен провітамін А — каротин. Він є в моркві, обліписі, абрикосах, червоному перці, чорниці, помідорах, кропі, петрушці, цибулі, — каже фітотерапевт 34-річна Наталія Захарченко.
— У щоденне меню англійських пілотів під час Другої світової входило 200–300 грамів чорниці. Щоб відчути поліпшення, лікарі радять за літній сезон з'їдати 16 кілограмів. Узимку можна готувати відвар із сушених плодів.
Три-чотири чайні ложки залити двома склянками води й варити на малому вогні. Потрібно, щоб випарувалася половина об'єму. Пити гарячим по 50 мілілітрів чотири рази на день.
— Смачний рецепт для очей — салат із моркви. Натріть на тертці одну морквину. Додайте куркуми, сушеного кропу. Заправте обліпиховою олією — 2 чайні ложки. Придбайте її в аптеці. Посмакуйте таким салатом хоча б три тижні. За цей час помітите, зір стане гостріший.
Коментарі