четвер, 10 грудня 2009 18:32

Мазь із бджолиної отрути покращує кровообіг

Автор: фото: REUTERS
  Колумбійського бджоляра Маріна Теллеца обсіли 50 тисяч бджіл. Африканські комахи його не кусають
Колумбійського бджоляра Маріна Теллеца обсіли 50 тисяч бджіл. Африканські комахи його не кусають

Учені з Університету Вашингтона в Сент-Луїсі вилікували мишей від раку ліками на основі бджолиної отрути.  Після чотирьох-п"яти ін"єкцій пухлини молочних залоз зменшилися на 25%. У гризунів із раком шкіри — на 88%.

Науковці кажуть, такий метод лікування ефективніший за хіміотерапію. Він майже не зумовлює побічних ефектів.

— Бджолина отрута діє вибірково — убиває лише хворі тканини, — розповідає апітерапевт Олексій Пащенко, 48 років, із Києва. Він вивчає способи лікування продуктами бджолярства. — Припускають, що вона проникає у клітину, не ушкоджуючи її. Паразити гинуть, а сама клітина залишається здоровою. Крім того, отрута добре впливає на імунітет. Але вона не досліджена до кінця.

— Бджолину отруту корисно втирати при болях у суглобах і м"язах, — каже Роман Литвин, 42 роки, який привозить із півночі Росії до Києва продукти бджільництва на продаж. Там бджіл тримають не у вуликах, а у бортях. Через це він корисніший. — Спочатку вона діє, як знеболювальне. Потім покращує кровообіг, знімає запалення. Мазь можна їсти. Вона приємна на смак і запах, допоможе від застуди. Один тюбик коштує майже 100 гривень. Його купують найчастіше. Також замовляють водний розчин прополісу. Ним бджоли законопачують щілини у вуликах. Прополіс — це природний антибіотик, до якого не звикають. Його розчин капають в очі та ніс.

Прополіс  капають в очі та ніс

Роман Литвин каже, що мед стане шкідливим, якщо його підігріти.

— Алергікам більше підійдуть перга та пилок. Роблять їх у вигляді драже, 150-грамова баночка коштує 140 гривень. Ці ліки знижують рівень цукру в крові.

Мед додають при виготовленні мила, шампуню, кремів. Після їх використання шкіра стає гладкішою, волосся не буде жирним три дні.

Зараз ви читаєте новину «Мазь із бджолиної отрути покращує кровообіг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути