понеділок, 19 листопада 2012 00:00

Масаж зміями знімає мігрень

Автор: фото з сайта www.polit.com.ua
  Змії повзають по спині та шиї. Знімають напруження з хребта й стрес
Змії повзають по спині та шиї. Знімають напруження з хребта й стрес

— Відпочивала в Таїланді й спробувала масаж зі зміями, — розповідає киянка 36-річна Олександра Кравець. — Асистентки сказали роздягтися до пояса і лягти на кушетку. Поклали шість змій на спину та дві на голову. Спочатку було холодно, але потім вони нагрілися, відчуття стали приємніші. Рептилії повзали по спині та голові. Коли тікали, асистентки їх ловили та повертали. Сеанс тривав 45 хвилин. Мала мігрень, то під кінець голова майже перестала боліти.

Масаж зміями допомагає від остеохондрозу, запалення нервів спини. Терапевт 33-річна Світлана Пугакова використовує пітона та удава.

— Вони невеликі, до метра. Повзають повільно. Звичайний український вуж для такої процедури не годиться, бо швидко тікає. Плазуни знімають напруження з хребта, допомагають боротися з депресіями. Після контакту з ними покращується настрій. Мої змії неотруйні. Не кусають і не душать, поводяться спокійно.

Протипоказань для терапії немає. Зазвичай призначають 10 сеансів, кожен до години. Коштує 500 грн.

— Перед сеансом даю пацієнтові потримати змію, познайомитися. Починає обвиватися навколо руки. Коли клієнт звикне і заспокоїться, кажу лягти на живіт. На спину кладу рептилій. Поправляю їх, тільки коли злазять. Тримаю на потилиці. Вони добре масажують шию. За кордоном плазунів кладуть іще на обличчя, кажуть, що розгладжують зморшки. Але я цього не практикую. Мало кому з наших людей подобається, коли змії повзають по лиці.

Першого плазуна Світлана завела випадково. Кілька років тому з чоловіком зайшла до зоомагазину. В тераріумі лежала самиця пітона. Зараз має чотирьох змій, планує відкрити салон.

— Після подорожі до Таїланду закінчила курси масажу і зайнялася змієтерапією. Вчилася на друзях. Звертаються жінки, які люблять спа-процедури й екзотику. Серед клієнтів лише один чоловік. Він топ-менеджер, має важкий графік і сидячу роботу. Змії масажують йому спину та знімають стрес.

Простатит лікують на конях

Лікування за допомогою тварин називається анімалотерапія.

Коні. Катання верхи допомагає при психічних та неврологічних недугах. Їзда лікує хребет, черепно-мозкові травми, поліомієліт. Також помічна чоловікам, хворим на простатит.

Із дельфінами плавають діти, хворі на ДЦП, аутизм, олігофренію, синдром Дауна. Спілкування із цими тваринами знімає нервове напруження.

Собаки добре допомагають при нервових недугах.

Коти знижуть тиск. Їхнє біополе стабілізує роботу серця, знімає суглобові та головні болі, сприяє загоєнню ран.

 

Зараз ви читаєте новину «Масаж зміями знімає мігрень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути