середа, 27 червня 2012 05:15

Мануальна терапія відновить кровопостачання всіх органів

Автор: фото з архіву ”Меднеан”
  Пацієнту в медичному центрі ”Меднеан” покращують кровопостачання у хребті
Пацієнту в медичному центрі ”Меднеан” покращують кровопостачання у хребті

Хронічна втома, сонливість, знижена працездатність, головний біль, пригніченість — це симптоми дисфункції вегетативної системи. Інакше — вегето-судинна дистонія.

— Це не хвороба, а стан. Реакція організму на недосипання, неправильне харчування, шкідливі звички, стреси, — розповідає вертебролог, головний лікар медичного центру "Меднеан" Андрій Нечай. — Вегетативний відділ нервової системи відповідає за регуляцію роботи організму. Хворі гірше за інших переносять перепади погоди, можуть мучитися сонливістю в першу половину доби і безсонням — у другу.

37-річна Наталя Зименко боролася з млявістю й головним болем кавою. Завжди носила в сумці шоколад. Коли вже не допомагали навіть пігулки, звернулася до лікаря. У жінки виявили хворобу щитовидної залози. Дистонія може також вказувати на хвороби шлунково-кишкового тракту, проблеми з хребтом, загрозу інсульту, інфаркту та інші збої в організмі.

— Є люди, які нормалізують тиск самі. Вони без консультації лікаря вживають пігулки. Таким чином підвищують ризик інсульту, — каже лікар. — Єдиний спосіб виявити збій у роботі організму, про який попереджають симптоми вегето-судинної дистонії — це медичне обстеження. Бо структурних змін у мозкові немає, та й інші методи дослідження не вказують на суттєві порушення в організмі. Проте людині зле.

Більшість пацієнтів, що скаржаться на симптоми, мають сидячу роботу. Вона сковує людину.

— Із погляду сучасної медицини вегето-судинна дистонія — це захворювання периферичної нервової системи або сегментарного апарату спинного мозку, — розповідає Андрій Нечай. — Зазвичай призначають цілий список препаратів. Від зниження та підвищення тиску, головного болю, пітливості, для нормалізації сну, проти нервових розладів і розладів шлунково-кишкового тракту. Часто люди потрапляють до мене просто-таки насичені медикаментами. Організм настільки переповнений ліками, що людина відчуває їхній вплив навіть після того, як припиняє приймати. Це помітно по кольору шкіри, очах, руках, пітливості. Із такими пацієнтами працювати складно, адже в їхній психіці вже закладено, що вони повинні прийняти пігулку, і лише після того їм стане легше.

Більшість медикаментів спрямовані на полегшення симптомів, а не усунення проблеми. А вона нерідко криється в порушеннях хребта. Вегетативна нервова система впливає на всі інші. Ідеться про загальну патологію, а не про порушення діяльності якогось одного органа. Якщо повністю відновити хребет, нервові корінці, кровопостачання клітин, усі симптоми можуть просто зникнути.

— Я забороняю своїм пацієнтам приймати ліки. Пропоную їм мануальну терапію, фізіотерапевтичні процедури та реабілітацію. Мануальна терапія допомагає вирівняти хребет, і таким чином відновити кровопостачання всіх органів. Лазеротерапія знімає запальні процеси, покращує стан хрящів у суглобах, які є скутими. Ультразвукова — знімає біль. Ударні хвилі покращують кровопостачання тканин, не пошкоджуючи кістки, проходячи крізь них. На відміну від медикаментів, усі ці методи усувають не наслідки хвороби, а її причини. А кілька місяців без пігулок і без болю вже багато значать, — каже Андрій Нечай.

Вилікувати це захворювання не можна. Але його можна зробити неактивним. Якщо ж дотримуватися простих правил, від недуги можна врятуватися.

— Хоч би 5 хвилин щоденної ранкової гімнастики допоможуть уникнути проблем. Крім того, після робочого тижня необхідно виділити хоча би день для відпочинку. Зміна обстановки — теж відпочинок. Наприклад, якщо ви займаєтеся розумовою працею, фізична — буде для вас відпочинком. Сидячи вдома на дивані, ми собі шкодимо, — каже лікар.

Адреса центру в Чернівцях: вул. Прип'ятська, 6а, район Цецино. Проконсультуватися можна за тел.: 0(372) 56 71 00, 0(96) 923 25 33.

www.mednean.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Мануальна терапія відновить кровопостачання всіх органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути