Діти, які перекушують у закладах швидкого харчування частіше, ніж тричі на тиждень, отримують у школі гірші оцінки, аніж ті, хто їсть удома. У дослідженнях британських учених взяли участь 5,5 тис. дітей. Любителі гамбургерів і картоплі фрі отримують оцінки на 16% нижчі за середній бал.
Є перелік продуктів, які підвищують розумові здібності. Його опублікували в науковому виданні "Психолоджі тудей".
Найкраще на розум упливає журавлина. Антиоксиданти, які в ній містяться, руйнують холестерин, шкідливий для серця й судин. Друге місце посіла чорниця. Вона поліпшує зір і слух. Допомагають порозумнішати капуста і буряки. У них містяться речовини, які протидіють розвитку хвороби Альцгеймера. Шпинат уповільнює появу проблем із нервовою системою, які з"являються в похилому віці. Наприкінці списку — жирна риба. У ній багато фосфору, що живить мозок.
Коментарі