— Коли захворіла грипом, налягала на мармелад. Бо пектин виводить токсини, — каже киянка 27-річна Марина Вишнівська. — Бульйони тепер не радять при хворобі, бо це важка й жирна білкова їжа. Натомість вживають вуглеводи, що легко засвоюються. Тому їла багато фруктів.
— Коли хворієте — відмовтеся від солодкого, крім натурального меду в невеликих кількостях, — радить дієтолог Олена Джуг, 48 років. — Бо цукор знижує активність лейкоцитів і це погано позначається на одужанні.
Не варто їсти цукерки й випічку. Радить утриматися від солодких напоїв.
— А от курячий бульйон є найкориснішою їжею при хворобі. Організм отримав порцію гаряченького, пропотів і вивів токсини. Це допомагає імунній системі боротися з недугою. Підвищує активність білих клітин крові, що захищають від інфекцій.
Коментарі