вівторок, 18 жовтня 2016 05:50

Калину з медом вживають перед сном

— Після кожного прийому їжі полощу рот солоною водою. Кладу столову ложку на склянку води. Розчин убиває мікроби, — каже 44-річна Катерина Уломієць із Чернігова. — Так робила минулої зими — і жодного разу не хворіла.

Солону воду можна замінити настоєм ромашки або звіробою. Чай із суміші шипшини, м'яти та ромашки змиває залишки їжі з мигдалин і вбиває бактерії на слизовій.

— Хоч і трохи гіркуватий, але найбільш надійний засіб для імунітету — з алое та меду. Листя алое слід 10 днів витримати в темному місці за температури 4 градуси. Сік свіжого листка матиме лише послаблюючу дію і допомагатиме при запорах.

Для засобу жінка 250 г меду змішує з соком п'яти лимонів. Додає по 150 мл соку алое та кагору. Ставить в холодильник на кілька годин. Вживає по чайній ложці двічі на день до їди протягом двох тижнів. Якщо з'явиться печія, суміш треба нагрівати перед прийомом на водяній бані.

— Коли хочеться чогось солодшого, купую квітковий пилок. Їм його рано і ввечері по чайній ложці. Багато вітаміну С, без якого не зміцнити імунітет, в ехінацеї. Настоянки з нею треба пити курсами по два місяці двічі-тричі на рік. М'ятний чи мелісовий чай теж допоможе організму долати віруси.

Зміцнюючі напої жінка робіть і з ягід.

— Cтолову ложку сухих ягід горобини заливаю склянкою води і кип'ячу на маленькому вогні 10 хвилин. Накриваю й настоюю ніч. П'ю по 50 грамів тричі на день за півгодини до їжі.

20 ягід свіжої калини перемелює, розтирає з чайною ложкою меду. Заливає склянкою кип'яченої теплої води.

— Найкраще пити чай на ніч, бо калина не лише зміцнює імунітет, але й покращує сон, заспокоює нервову систему.

5 хвилин живе вірус ­грипу на руках ­людини в кімнаті, де лежить хворий. 24–48 год. — на металі й пластмасі. 10 діб — на поверхні скла.

Зараз ви читаєте новину «Калину з медом вживають перед сном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути