понеділок, 24 червня 2013 00:30

Інтерес до жінок втрачають через стреси

Автор: фото з сайта www.warmerelie7.blogspot
  У бізнесменів та менеджерів у великих містах від перевтоми погіршується імунітет. Через те мають простатит і зниження потенції
У бізнесменів та менеджерів у великих містах від перевтоми погіршується імунітет. Через те мають простатит і зниження потенції

Вінничанин 22-річний Денис Зуб соромиться знайомитися з дівчатами, бо три роки має простатит. Ходить у туалет щогодини.

— Став прокидатися по два-три рази за ніч. Спершу думав, що багато води п'ю. В паху були неприємні відчуття. Від пляшки пива на вулиці хотілося по-маленькому. Чекав, доки само пройде. Врешті пішов до уролога, той сказав, що маю хронічний простатит. Думав, що таке буває тільки через інфекції. Батькам досі не сказав. Мені прописали свічки на ніч. Два тижні полікувався — полегшало, став спати нормально. Потім знову повернулося. Призначили масажі й антибіотики. Усе було добре, а за півроку знову те саме. Як застуджуюся, починаються сильні болі. Знайомлюся з дівчиною і боюся, що дізнається про хворобу.

— Третина чоловіків мають простатит, — каже столичний сексолог-андролог, кандидат медичних наук Юрій Засєда, 51 рік. — Із них тільки кожен п'ятий — через інфекції. Решта через низький імунітет. Недуга може початися у 12 років, а може і в старості. Загострюється навесні та восени.

Насторожити має, коли часто хочеться в туалет, пече, ріже чи свербить у паху. Може бути дискомфорт або біль у промежині й попереку, слабкість. Трохи піднімається температура.

— Хвороба виліковна, нерідко з першого ж разу. Сім років тому до нас звернувся 20-річний хлопець із гострим простатитом. Заразився хламідією. Мав болі внизу живота, порушення сечовипускання. Уся залоза була запалена, гній і в уретрі, і в спермі. Ми вилікували хламідіоз, відновили простату. Місяць тому звернувся, бо має проблеми з ерекцією. Якийсь час не жив статевим життям, потім змінив партнерку. Перший раз не вдався. Він зациклився на цьому і постійно чекав невдачі у сексі. Простатиту ми не знайшли. Судини чисті, гормони в нормі. Після голковколювання і психотерапії ерекція відновилася.

Із цією проблемою часто звертаються бізнесмени, каже лікар. Вони перевантажуються на роботі, мають постійні стреси. Це синдром менеджера. Організм виснажується — бракує чоловічого гормону, падає імунітет. Тому гіршає ерекція, скорочується статевий акт і менше тягне до жінок. Такі чоловіки часто не мають дітей у шлюбі. При цьому може нічого не боліти.

— У нас лікувався 35-річний підприємець. Останні роки багато переживав через кризу. Хоча має хорошу сім'ю, гарні стосунки з дружиною, дохід не впав. Страждав на безсоння і депресію, нічого не хотів. Почалися проблеми в ліжку. Через застій крові в простаті виникли болі в животі. Простата — як дерево з гілок, складається з дрібних залоз, які виходять в уретру. Рідина закупорювала протоки. Через це довго не могли вилікувати. Допоміг комп'ютерний пневмовібромасаж. Також ми призначили психотерапію, імуномодулятори, антидепресанти, препарати для щитовидки і тестостерон. За два місяці відновили і сон, і апетит, і статеву функцію, і простату. Таких пацієнтів 15-20 на місяць. Це проблеми великого міста.

Уникнути простатиту не вдасться, бо точні причини не відомі. Тому слід показуватися лікарю раз на рік.

— Часто хворобу провокує алкоголь або сидяча робота. Хворіють багато водіїв. Їм достатньо робити вправи, які покращують кровотік у малому тазі: "берізка", "велосипед", присідання. Слід вести регулярне статеве життя. Не можна сидіти на холодному. Ноги мають бути в теплі.

Зараз ви читаєте новину «Інтерес до жінок втрачають через стреси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути