середа, 09 січня 2013 06:15

"Готова на будь-яку операцію, лише б не мати обвислі груди і кривий ніс"

Столичний пластичний хірург 34-річний Євген Донець щороку робить операції півтисячі пацієнтів. Розповідає про найбільш незвичні.

— Раз на шість місяців приходить 43-річна жінка. Просить уколоти їй у стопи біогель. Перед Новим роком прийшла вчетверте. Має сильні болі в ногах, бо постійно носить високі підбори. На вечір не може терпіти. Прийшла до мене, коли почула, що біогель зменшує біль на кілька тижнів.

В основі препарату гіалуронова кислота. В Україні її здебільшого колють у щоки, підборіддя, лоб, щоб розгладити зморшки. Ефект від кислоти тримається шість місяців. Потім процедуру повторюють.

— Після уколу кислота під шкірою стопи утворює м'яку подушку. Біль від незручного взуття минає.

Один укол біогелю в стопи коштує 4,8 тис. грн. Замість ін'єкцій лікар радить чергувати високі підбори з кросівками.

— Майже всі мої клієнтки — жінки. Більше половини приходять, бо хочуть прибрати зморшки або збільшити губи, а третина — заради більших грудей. Нещодавно одна 35-річна сказала: "Готова на будь-яку операцію, лише б не мати обвислі груди і кривий ніс. Маю гроші на всі забаганки, то чому б не лягти під ніж".

Торік зробив 23-річній жінці ямочки на щоках. Це було вперше.

— На прийомі дівчина розповіла, що дуже хоче сподобатися чоловіку, з яким разом працює. А йому впадають в око жінки з ямочками на щоках.

Знеболювальне вколов в обидві щоки. Перед тим пацієнтка сама намалювала маркером місця, де хоче бачити ямочки.

— У роті зробив розрізи діаметром у півсантиметра кожен. Вибрав по сантиметру жирової тканини, а тоді туго затягнув розріз медичною ниткою, щоб утворилися ямочки. Після операції дівчина з півгодини полежала на ліжку, доки перестало діяти знеболювальне. Тоді зібралася й пішла додому. Заплатила 8 тисяч гривень.

Їй порадили три дні не жувати гумку. За тиждень нитки розсмоктуються. Зовні на щоках рубців не лишається.

— У перші два тижні ямочки помітні постійно, доки шкіра розрівняється. Потім лише під час усмішки. Також щоки зменшуються в об'ємі, бо їх підтягнули зсередини. Тоді обличчя виглядає худорлявим.

Каже, вроджені ямочки на щоках — це генетичний дефект.

— Лицьовий м'яз, який відповідає за усмішку, зазвичай роздвоєний. Якщо жир під шкірою приростає через це роздвоєння до м'язів, то при усмішці шкіра затягується в глиб щоки.

Зазвичай ямочки на щоках бувають у дітей. З часом вони зникають.

— Якщо пацієнт сумнівається, чи робити операцію, раджу пару тижнів подумати. Якось прийшов 17-річний хлопець. Тремтячим голосом просив видовжити йому ноги. А сам поняття не мав, як це роблять. Записався на футбол, а однолітки з нього кепкують, що той має закороткі для спорту ноги. Відрадив його від операції.

Видовження ніг — одна з найскладніших операцій. Її призначають при вроджених вадах кісток. Ногу тримають в апараті Ілізарова, доки за два-три місяці у переломі наростає кістковий мозоль.

— Людина випадає з життя, терпить жахливі болі. Рухається лише за допомогою милиць. У місцях, де спиці апарата входять у м'яку тканину, в 90 відсотків людей бувають набряки, інколи нагноєння. За півроку ноги видовжуються на 6-7 сантиметрів. Коштує операція близько 40 тисяч гривень.

Зробила 52 операції заради схожості з Бриджит Бардо

Американка 55-річна Сінді Джексон зі штату Огайо зробила 52 пластичні операції. Завдяки цьому потрапила до Книги рекордів Гіннеса. За 25 років зробила п'ять підтяжок обличчя, пластику повік та носа, кілька відсмоктувань жиру з живота і стегон. Також збільшила груди, губи, вставила імплантати у щоки й наростила волосся. Витратила на операції понад $100 тис.

Зараз Сінді живе у Лондоні. Продає косметичні засоби на власному сайті. Написала книжку про свій досвід пластичних операцій і процедури для краси та молодості.

— Ніколи не думала побити рекорд. Просто хотіла виглядати молодою і красивою, — розповідає. — Батько постійно глузував з моєї зовнішності. Коли він помер, я отримала великий спадок й вирішила позбутися недоліків у зовнішності. Мріяла бути схожою на французьку акторку Бриджит Бардо та досягла цього.

 

Зараз ви читаєте новину «"Готова на будь-яку операцію, лише б не мати обвислі груди і кривий ніс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути