понеділок, 22 липня 2013 06:00

Глистами заражаються через комарів

Киянка 26-річна Катерина Кулакова щоранку обмацує тіло. В неї діагностували підшкірного паразита — дирофілярію. Шукає, щоб видалити.

— Почали сильно чухатися очі під повіками. Звернулася по "швидкій" до окуліста. Він дав краплі для очей. Закапала і відчула, як там щось рухається. Лікарі порадили попити заспокійливе. Місяць тому на шиї під шкірою виліз черв'як. Хірург поставив діагноз дирофіляріоз, але не промацав того глиста і не витяг.

Випадки дирофіляріозу в Україні почастішали. Паразитами заражаються через комарів. На Львівщині цього року виявили двох хворих.

— Не всі лікарі вміють діагностувати цю рідкісну недугу. Щойно побачите паразита — звертайтеся до хірурга, — каже львівський терапевт Віра Зікора, 34 роки. — Якщо покусали комарі, придивіться, чи немає ущільнень під шкірою. Глисти можуть вилазити в різних місцях із проміжком до двох місяців.

Від людини хвороба не передається. Паразити живуть у собаках, пояснює столичний спеціаліст Дмитро Самарін.

— Глист виростає завдовжки до 15 сантиметрів. Пересувається під шкірою і викликає свербіж. Може потрапити в кров й утворити тромб, інколи вражає очі. Коли осідає в одному місці, там утворюється пухлина. Хірурги розрізають її та видаляють паразита.

Зараз ви читаєте новину «Глистами заражаються через комарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути