понеділок, 23 січня 2012 15:52

"Геморой можна вилікувати без операції"

Проктолог Юрій Коваль радить не відкладати візит до лікаря вже при перших проявах геморою – свербінні, появі вузликів біля заднього проходу, виділень крові з калом, адже подібні прояви можуть бути і при передракових захворюваннях кишечника.

Пацієнти відкладають візит до лікаря, бо соромляться своєї хвороби, — розповідає Юрій Коваль. – Вони тривалий час безрезультатно лікуються за допомогою мазей та свічок. Операція для них є небажаною через необхідність полишити свої справи та через страх, що після хірургічного втручання будуть відчувати біль та дискомфорт.

А які методи лікування сьогодні найдієвіші?

У нашому Центрі геморой можна вилікувати сучасними методами, без операції:  на гемороїдальні вузлики накладаємо спеціальні гумові кільця, завдяки чому вони поступово зникають, лікуємо інфрачервоними променями та електропроцедурами (чеський апарат ГЕМОРОН). Втручання тривають лічені хвилини і є безболісні. Курс лікування — 2–3 місяці. Покращення настає вже після першої процедури. Пацієнти приходять на процедури один раз у 3–4 тижні, а вдома, практично, ні в чому себе не обмежують. Хворі можуть приїжджати на лікування навіть з інших міст. Протипоказань для такого лікування практично немає. Ускладнень – теж. У 95% випадків після нашого лікування не було виявлено рецидиву хвороби.

Геморой — спадкова хвороба чи залежить лише від способу життя?

Схильність до виникнення геморою може передаватися спадково. Але здоровий спосіб життя допомагає запобігти його розвиткові.

Яку профілактику ви б порадили?

Попереджувати запори (щодня пити 1,0–1,5 літра негазованої води, вживати олію та продукти багаті на клітковину, кисломолочні продукти), уникати тривалого сидіння (особливо в туалеті), робити зарядку (особливо пересування по підлозі на сідницях), плавати, багато ходити. Відмовитися від куріння, переїдання, алкоголю. Батькам раджу не привчати дітей сидіти довго на горщику. Молодим людям слід не зловживати фізичними навантаженнями. Вагітним рекомендую більше рухатися, відмовитися від вживання солі в останній місяць перед пологами.

Хворі, які бажають пройти діагностику та отримати лікування сучасними малоінвазивними методами, можуть звернутися до лікаря-проктолога Юрія Коваля:

Львів — Сихів, вул. Хуторівка, 38 (Центр реабілітації)

Тел./факс 0(32) 221 58 74 begin_of_the_skype_highlighting 0(32) 221 58 74 end_of_the_skype_highlighting

Моб. 0(67) 721 86 09 begin_of_the_skype_highlighting 0(67) 721 86 09 end_of_the_skype_highlighting

www.proctolog.info

Зараз ви читаєте новину «"Геморой можна вилікувати без операції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути