вівторок, 25 жовтня 2016 00:35

"Два тижні пролікувся в санаторії, і вже рухав пальцями ніг"

Автор: ФОТО надане санаторієм ”Орлине гніздо”
  Сучасний відпочинково-оздоровчий комплекс ”Орлине гніздо” розташований в урочищі Виннички в найтеплішому закарпатському райцентрі Виноградів
Сучасний відпочинково-оздоровчий комплекс ”Орлине гніздо” розташований в урочищі Виннички в найтеплішому закарпатському райцентрі Виноградів

— Два роки тому чоловік думав подавати документи на інвалідність. Перестали вірити, що зможе встати на ноги. Під час аварії травмував хребет — кінцівки відчував лише до колін. Діти вирішили повезти його на реабілітацію на Закарпаття. Для нас обох купили путівку на 21 день у санаторій "Орлине гніздо", — розповідає львів'янка Катерина Одариш, 52 роки.

"Орлине гніздо" — сучасний відпочинково-оздоровчий комплекс. Розташований в урочищі Виннички в найтеплішому закарпатському райцентрі Виноградів.

— Раніше відпочивали в Туреччині, в Єгипті. Але такої краси ніде не бачили. Санаторій — біля підніжжя "Чорної гори" на березі річки Тиса. Кругом густі ліси, які плавно переходять у скелі. Поряд — озеро і штучний водоспад, — каже Катерина Іванівна. — Поселилися в "напівлюксі". Усі меблі зроблені з натурального дерева. У кімнаті — телевізор, кондиціонер-клімат-контроль, холодильник. Персонал привітний. Дівчата декілька разів на день перепитують: усе нормально, може, що потрібно? Як тільки прибули, чоловіка одразу оглянули, процедури розписали. Два тижні пролікувався в санаторії, і вже рухав пальцями ніг.

53-річному Андрієві Одаришу, чоловікові Катерини Іванівни, призначили сеанси бальнеології. Туди входили лікувально-оздоровчі ванни, підводний душ-масаж. Проходив процедури фізіотерапії.

— Сучасну медицину важко уявити без фізіотерапії, коли для лікування використовують природні фізичні фактори. Ще з давнини люди оздоровлювалися за допомогою світла, тепла, води, піску. Використовували холод, магніт, природну електроенергію, — говорить головний лікар санаторію "Орлине гніздо" Андрій Пишек. — Ми ж у лікуванні застосовуємо новітнє сучасне фізіотерапевтичне обладнання, що відповідає міжнародним стандартам. У комплекс входить чотири процедури: ультразвукова, електро-, магніто- і лазерна терапія. Їх призначаємо пацієнтам з артритами, травмами, недугами судин і нервової системи.

— Процедури проходили під пильним наглядом лікаря. Дивився, як реагуватиме організм. Щось призначав нове. Бувало, якусь процедуру скасовував, — продовжує Катерина Іванівна. — Чоловіка як підмінили. До санаторію серце боліло, коли на нього дивилася. Зі здорового життєрадісного перетворився на депресивного. Не міг змиритися зі своєю немічністю. На Закарпатті помічала, як із кожним днем повертався до попереднього життя. З'явився апетит, увечері засинав без заспокійливого. Завдяки ультразвуковій та електротерапії розсмокталися майже всі післяопераційні рубці. В останній тиждень запропонував податися на екскурсію. Проїхалися замками Закарпаття — у Мукачеве, Хуст, Виноградів та Королев. Перед від'їздом Андрій запросив мене у ресторан. Смакували французькими та грузинськими винами. Як додому повернулися, на комісію по інвалідності не пішов. Влаштувався вахтером у гуртожиток.

В "Орлиному гнізді" Катерина Одариш схудла на 6 кг. Завдяки сеансам пресотерапії позбулася набряків ніг.

— Пресотерапія — це "вичавлювальний" масаж, який виводить зайву рідину з організму, виганяє токсини, — розповідає Катерина Іванівна. — На мене одягали штани з пневмокамерами. Вони схожі на манжети для вимірювання тиску. Камери здували та наповнювали повітрям. Процедура — приємна, триває 40 хвилин. Я пройшла 12 сеансів. Лікар казала, що одна процедура замінює 20 сеансів ручного масажу. Зі мною на процедуру ходила 25-річна жінка, яка важила 120 кілограмів. Після пологів порушився обмін речовин, стала сильно набирати вагу. Із санаторію їхала 90-кілограмовою. На ринку джинси купила. Раніше у жодні не влізала.

Влітку торік Одариші взяли з собою в "Орлине гніздо" онуку 8-річну Анастасію. В "соляній кімнаті" їй лікували алергію та хронічний бронхіт. Восени та взимку дитина жодного разу не хворіла. Цього року придбали путівку на грудень.

Детальну інформацію про ­відпочинок і лікування можна отримати за тел. 0(68) 848 43 68. Закарпатська обл., Виноградівський р-н, урочище Виннички, 35; [email protected],

orlyne-gnizdo.com.

Зараз ви читаєте новину «"Два тижні пролікувся в санаторії, і вже рухав пальцями ніг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути