понеділок, 26 грудня 2016 05:30

Для профілактики грипу їдять м'ясо та яйця

— Коли при грипі температура піднімається вище 38 градусів, краще не їсти взагалі, — каже столичний дієтолог 53-річний Борис Скачко. — Замість цього потрібно пити. Плюс один літр на кожен зай­вий градус температури. Наприклад, хвора людина вагою 60 кілограмів має випивати три літри води на добу. Якщо температура піднялася на два градуси — вже п'ять літрів.

Люди, які застудилися, але мусять вийти на деякий час із дому, мають носити з собою термос із чаєм або курячим бульйоном. Пити кожні 20 хв.

— Хтось вирішив поїхати у поліклініку, щоб продовжити лікарняний чи отримати огляд у спеціаліста. Якийсь час сидить у черзі, чекає. Потім час, щоб доїхати додому. Якщо не взяв з собою достатньої кількості води, кров густішає. На серце більше навантаження. Повернувся додому вже з новою хворобою. А якби випив по дорозі літр рідини, цього не було б.

Для профілактики грипу потрібно їсти зранку досита, а в обід і ввечері легше. Найкраще — чотири-п'ять разів на день малими порціями. Більше вживати м'яса та яєць.

— Імунна система працює на білках. Якщо з'їсти важку їжу зранку, це полегшить переварювання. Також слід чергувати режим праці та відпочинку. Перекусив — попрацював. Якщо так харчуватися регулярно, то імунна системи краще протистоятиме інфекції.

Зараз ви читаєте новину «Для профілактики грипу їдять м'ясо та яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути