В Україні спостерігається тенденція до зниження смертності від раку. Так, головний онколог України Ігор Щепотін зазначив, що за останні п'ять років показник смертності від онконедуг зменшився на 1,6%. Утім, захворюваність на рак, на жаль, продовжує зростати. За останні п'ять років злоякісних пухлин побільшало на 2,4%. Почастішали випадки раку щитовидної, передміхурової, молочної залоз, матки, легень.
Прогресу в лікуванні цієї важкої хвороби вдалося досягти також завдяки серйозним дослідженням рослинних речовин, які мають протипухлинну дію. Результатом довготривалих і кропітких розробок українських вчених стала паста "LiQberry" з ягід чорниці.
Учені Інституту експериментальної патології, онкології та радіобіології ім. Кавецького дослідили вплив чорничної пасти на ріст різних видів карцином на мишах і щурах. Експериментальним тваринам прищепили карциному Ґерена — матки, карциному легенів Льюїса, карциному Ерліха — молочної залози, лімфолейкоз L1210. У результаті повномасштабних онкологічних досліджень учені виявили, що додавання чорничної пасти до корму щурів і мишей значно підвищує канцеролітичний індекс — гальмується ріст і розмноження злоякісних клітин, зменшується маса пухлини, збільшується тривалість життя тварин. При цьому підвищення індексу було значним — це третій випадок за останні 13 років.
У тварин, хворих на карциному Ґерена, ріст пухлин призупинився на 49,2%. Ступінь гальмування росту карциноми легенів Льюїса був дещо меншим. Проте середня тривалість життя тварин, які вживали чорничну пасту, істотно збільшилася у порівнянні з тими, які її не вживали. А у тварин, хворих на карциному Ерліха, після вживання чорничної пасти зменшилася кількість пухлинних клітин в асцитній рідині.
Учені вважають, що застосування чорничної пасти — перспективне для профілактики і полегшення перебігу онкологічних захворювань у людини.
Іншою, найсерйознішою проблемою в Україні, є великий відсоток серцево-судинних хвороб. Смертність від них — 62% серед усіх. Якщо люди не схаменуться і не почнуть опікуватися здоров'ям своїх судин, інфаркти та інсульти надалі будуть "косити" населення, не шкодуючи навіть молодих. Укріпити судини також можна чорничною пастою, бо вона знижує рівень холестерину.
І це ще не повний спектр захворювань, які можна здолати за допомогою пасти. Завдяки великій кількості хлорогенової кислоти — в 11 разів більше, ніж в ягоді — паста має антиоксидантні, антивірусні й антибактеріальні властивості, її можна вживати для запобігання грипові і застуді. Паста не спричиняє побічних ефектів і нешкідлива для печінки. Навпаки, має гепатопротекторну дію і відновлює цей орган на клітинному рівні.
Виникає питання: а чи можна замінити пасту ягодами чорниці? Лікувальні властивості в плодах проявляються слабко. Цілі ягоди засвоюються в організмі лише частково — без шкірки та кісточок. А вони містять феноли, хлорогенову кислоту, поліненасичені жирні кислоти, такі як омега-3, 6, 9. Та, на щастя, вчені винайшли унікальну гідротермодинамічну технологію, яка дає змогу виділяти корисні речовини з м'якоті, кісток і шкірки ягід чорниці в дрібнодисперсійну цілющу пасту. Ця інноваційна технологія дозволяє зробити доступним для нашого організму 100% лікувальних речовин чорниці. Паста "LiQberry" не містить барвників, консервантів і цукру. Вона може зберігатися більше року, не втрачаючи цілющих властивостей. Тож, можливо, у людства нарешті з'явився шанс попередити та полегшити перебіг судинних і онкологічних хвороб.
"Паста чорниці — це унікальний природний антиоксидантний продукт, який не має рівних серед харчових продуктів і великої кількості фармацевтичних препаратів", — ідеться у звіті з вивчення пасти чорниці доктора біологічних наук, члена-кореспондента Національної академії аграрних наук, професора Анатолія Левицького.
Деталі за тел. 0(44) 4561834, 0(50) 4620545, 0(50) 3112225, 0(50) 3872700, 0(97) 9631326 чи на сайті www.LiQberry.com.
Коментарі
1