пʼятниця, 17 липня 2009 09:26

Анна Шолудько робить домашній крем для обличчя

Раз на місяць вінничанка 52-річна Анна Шолудько робить крем для себе і двох дочок.

— Я фармацевт за фахом, знаю, що криється за назвами речовин у складі кремів. Принципово не користуюся косметикою. Хіба губи можу підвести. Креми готую сама.

Марія вибирає на базарі сепараторну сметану, купує домашні яйця й товстошкірий лимон. В аптеці бере дві упаковки таблеток стрептоциду, 20-грамову пляшечку вітаміну А та вітаміну Е і 0,5 г саліцилової кислоти.

— Не треба плутати саліцилову кислоту з ацетилсаліциловою, або аспірином. Це різні речі. Саліцилова кислота дезінфікує й запобігає появі прищів та вугрів. Зараз навіть модну косметику роблять і на упаковках пишуть: "Система "антиприщі" з саліциловою кислотою".

Удома відміряє 100 г сметани і виливає її у глибоку миску. Додає два жовтки, попередньо відірвавши білу пуповину.

— Це щоб у кремі не було нічого зайвого, — пояснює. — Колись лимон терла на тертці. Тепер перемелюю в кухонному комбайні. Через м"ясорубку не можна пропускати, бо окислюється. Цитрус треба перетирати разом зі шкіркою.

Подрібнений лимон Анна відтискає через марлю. Сік виливає у змішану з жовтками сметану, туди ж додає по пляшечці вітаміну А та Е.

— Стрептоцид добре заліковує ранки. Якщо є порізи чи царапини, він затягує їх, треба тільки обсипати ранку порошком. Приблизно так само він діє і в кремі. Колись стрептоцид купувала у вигляді порошку. Зараз такого не знайшла. Тому таблетки треба розтовкти. Я загортаю 17 таблеток у білий папір і скляною пляшкою або літровою банкою розминаю. Треба прокатати кілька разів, щоб залишився дрібний порошок.

До порошку Анна додає 0,5 г кристаликів саліцилової кислоти, все висипає в сметану. Добре вимішує.

— Якщо вдома є какао-масло, можна додати і його. Мені кілька років назад подруга принесла шматочок із кондитерської фабрики. Додати не більше 15 грамів, бо воно дуже жирне.

Перемішавши усе ложкою, Анна виливає густий блідо-жовтий крем у 250-грамову баночку. Ставить її в холодильник, ближче до морозильної камери. Залишки кладе в маленьку пластмасову баночку з-під крему.

— Його можна зберігати не більше місяця, і тільки в холодильнику. Мені з двома дочками десь на стільки й вистачає цієї банки. Мастимо ним і лице, й руки.

Зараз ви читаєте новину «Анна Шолудько робить домашній крем для обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути