середа, 06 липня 2011 00:00

Туберкульоз лікують личинками воскової молі

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Личинок воскової молі заливають спиртом, настоюють три місяці. Що міцніша настоянка, то корисніша
Личинок воскової молі заливають спиртом, настоюють три місяці. Що міцніша настоянка, то корисніша

40-річний Віктор та 38-річна Людмила Перести із Мукачевого на Закарпатті готують ліки від туберкульозу. Для цього личинки воскової молі три місяці настоюють у спирті. Кажуть, рідина здатна руйнувати воскову оболонку туберкульозної бактерії в організмі людини.

Перести зустрічають у дворі приватного будинку. Ведуть на горище, де розводять воскову міль.

— Старі воскові рамки складаємо на горищі. Тут тепло та сухо. За якийсь час у рамках з'являється міль. Вона є шкідником бджіл. Метелики відкладають яйця у сотах, за кілька днів із них вилуплюються личинки. Зібрати їх треба, доки не закоконяться, — пояснює Людмила.

Обережно виймає зі стільників велику личинку молі. Кидає у скляну банку зі спиртом на дні.

— На одній рамці буває по 20–30 личинок. Розмножується міль із травня до серпня. Удома усіх зважуємо, робимо рівні пропорції. 5 грамів личинок заливаємо 50 грамами 70-градусного спирту. Настоюємо три місяці. Що міцніша настоянка, то вона корисніша. За цей час спирт убирає травні ферменти личинок молі. Отриманий екстракт містить вільні амінокислоти, макро- і мікроелементи, зокрема цинк і магній.

Господиня знімає з полиці баночку з витяжкою. Рідина ніжно-жовта, настоюється місяць. Іще за два матиме коричневий відтінок.

— Уживати настоянку можна з дитячого віку. До 15 років кількість крапель має відповідати рокам дитини. Пізніше доза прийому для всіх однакова — 15–20 крапель два рази в день після їжі. Витяжку крапають у воду й так п'ють.

Приймати настоянку із личинок молі потрібно разом із медпрепаратами.

— Витяжка руйнує оболонку бактерії, але не виводить її з організму. Тому лікар має виписати таблетки, які це зроблять.

— Минулого року син проходив медичну комісію. Там у нього виявили туберкульоз, — розповідає киянка Анастасія Конопельник, 36 років. — Перелякалися, здали купу аналізів додатково. Діагноз підтвердився. Лікарі заспокоювали, що організм у сина молодий, сам переборе хворобу. Ми почали шукати альтернативні методи лікування. Чули про собачий жир. Про витяжку з личинок молі дізналися від бджолярів.

Анастасія замовила настоянку на Закарпатті, за 100 мг віддала 200 грн.

— Син приймав витяжку паралельно з ліками, які виписав лікар. За два місяці здали аналізи. Усі дивувалися, що хвороба минула так швидко.

Людмила Переста говорить, що більшість людей не знають про корисність молі.

— Крім туберкульозу, витяжка допомагає при хворобах бронхо-легеневої системи. Корисна у лікуванні аденоми простати, тромбофлебітів та при закупорці вен, знижує рівень цукру в крові. Є загальнозміцнювальним та антистресовим препаратом.

Зараз ви читаєте новину «Туберкульоз лікують личинками воскової молі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути