четвер, 24 березня 2016 08:00

Вчені виявили чоловічий та жіночий ген самотності

Вчені виявили чоловічий та жіночий  ген самотності

Вчені з Пекіна виявили так званий ген самотності - G. Його володарі на 20% частіше бувають самотніми в житті, ніж люди, які не мають даної варіації гена. Ці висновки були зроблені на основі вивчення зразків волосся, взятих у 600 китайських студентів. Володарі G версії гена значно частіше виявлялися самотніми, ніж ті, хто мав С версію цього ж гена.

Як з'ясували вчені, наявність G версії гена знижує рівень гормону серотоніну в мозку, який відповідає за гарний настрій. Чим нижче рівень цього гормону, тим менш комфортно відчувають себе люди, які мають близькі стосунки. Власне, для них стає проблемою навіть сформувати ці стосунки на початковому етапі, їх романи постійно закінчуються болючими розривами.

Вчені з Університету Пекіна підкреслюють, що при визначенні впливу даного гена на успіх стосунків вони враховували й інші чинники, які можуть мати значення. На зразок зовнішнього вигляду і матеріального блага людини. Виявилося також, що при G версії гена люди бувають більш невротичними і частіше страждають від депресії. Природно, це також не сприяє створенню успішних стосунків. Але змінити версію гена неможливо, якщо тільки не підвищувати рівень серотоніну штучно. Тому в даному випадку можна говорити про нещасливу долю людини.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили чоловічий та жіночий ген самотності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути